Berlinul, primul oras din lume cu un domeniu propriu de internet

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:25
1354 citiri
Berlinul, primul oras din lume cu un domeniu propriu de internet

Capitala Germaniei capata de vineri un nou domeniu de internet propriu, dupa ce la ora locala 11.00 companiile berlineze vor putea incepe sa cumpere spatiul pe web, astfel incat domeniul .berlin sa inlocuiasca .de, folosit peste tot in Germania.

Persoanele private care vor sa-si rezerve spatiul sau sa aiba o adresa de mail la acest domeniu vor avea de asteptat pana in 18 martie, dupa cum consemneaza media germane.

"Dot Berlin" este un domeniu de nivel de top, dupa cum asigura purtatorul de cuvant al firmei cu acelasi nume, Johannes Lenz-Hawliczek. El precizeaza ca proiectul este sprijinit de mediul de afaceri si inclusiv de politicienii berlinezi; peste 70 de firme sunt actionare, pe langa rezervele facute chiar de Senatul landului Berlin, pentru aproximativ 10.000 de adrese web ce vor fi destinate institutiilor si organismelor publice, strazilor sau diferitelor instalatii ale capitalei. Lenz-Hawliczek chiar ii indeamna pe doritori sa-si rezerve spatiile respective cat de curand, pentru ca adresele sunt "ocupate" rapid.

Costurile sunt cuprinse intre 30 si 60 de euro pe an, insa daca are succes, terminatia .berlin se poate dovedi a fi o afacere buna pentru cei care au rezervat deja adresele la acest domeniu si le vor vinde ulterior.

Cu toate ca deocamdata nu se cunoaste numarul celor care si-au rezervat spatiul, surse din cadrul firmei mentionate sustin ca este vorba de zeci de mii de inregistrari. In plus, asigura aceleasi surse, dupa Berlin, 50 de metropole ale lumii, printre care si New York, Londra sau Paris vor incepe sa vanda domenii similare.

Multi intreprinzatori mici si mijlocii spera astfel ca odata cu un domeniu precum .berlin, afacerile lor sa fie gasite mai usor la cautarile pe internet.

In plus, persoanele private ar dori astfel sa evite supravegherea corespondentei personale in serverele locale care au acorduri cu marile companii furnizoare de astfel de servicii gratuite, precum Yahoo sau Google. Orasul tau, domeniul tau: ".berlin" este pentru toti berlinezii, suna anuntul pentru cumpararea spatiului in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#domeniu propriu internet, #internet Berlin , #Web