Află ce este Chat GPT chiar dintr-un articol scris de controversata aplicație cu inteligență artificială. Plusuri și minusuri. „Nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 05:28
565 citiri
Află ce este Chat GPT chiar dintr-un articol scris de controversata aplicație cu inteligență artificială. Plusuri și minusuri. „Nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor”

Chat GPT, aplicația care folosește inteligență artificială, a primit numeroase critici de la lansare, dar și aprecieri.

Cu ajutorul acestei platforme se pot scrie texte în doar câteva minute. Ziare.com a făcut un experiment și a testat aplicația pentru a vedea cum ar arăta un articol de presă scris cu ajutorul inteligenței artificiale. Tema articolului scris de Chat GPT este chiar aplicația. La finalul articolului sunt și câteva concluzii.

*Disclaimer: acesta este un articol scris integral cu ajutorul inteligenței artificiale:

ChatGPT, dezvoltat de OpenAI, este un model de limbaj de înaltă performanță care a fost antrenat folosind o cantitate masivă de text de pe internet. Acest model poate genera răspunsuri umane-like la întrebări și poate continua conversații.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării acestui model este capacitatea sa de a înțelege contextul și de a furniza răspunsuri relevante. Acest lucru este posibil datorită utilizării unui algoritm de învățare automată numit Transformer, care permite modelului să proceseze informații în paralel și să țină cont de contextul în timp ce generează răspunsuri.

ChatGPT poate fi utilizat pentru a genera conținut automat, cum ar fi articole de știri. În acest caz, modelul poate fi utilizat pentru a scrie articole despre diferite subiecte, fără intervenția umană. Acest lucru poate fi util pentru site-urile de știri care doresc să publice conținut în timp real sau pentru a acoperi subiecte care sunt dificil de acoperit de către jurnaliști umani.

De asemenea, ChatGPT poate fi utilizat pentru a genera titluri sau rezumate pentru articole, acest lucru poate fi util pentru site-urile de știri care doresc să atragă atenția cititorilor asupra conținutului lor.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși ChatGPT poate genera conținut de calitate, acesta nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor. Utilizatorii trebuie să fie conștienți de faptul că ChatGPT a fost antrenat folosind text de pe internet și poate reflecta convingerile și prejudecățile existente în acest text.

În concluzie, ChatGPT este un model de limbaj puternic care poate fi utilizat pentru a genera conținut automat, cum ar fi articole de știri, cu toate acestea, aceasta nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor.

Concluzii

Site-ul este suprasolicitat de foa ...citeste mai departe despre "Află ce este Chat GPT chiar dintr-un articol scris de controversata aplicație cu inteligență artificială. Plusuri și minusuri. „Nu înlocuiește necesitatea jurnalismului uman și a verificării faptelor”" pe Ziare.com

#chat gpt, #articol chat gpt, #inteligenta artificiala, #ai, #articol , #Stiri Internet