Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Aplicația ChatGPT a absolvit examenele la facultatea de Drept cu rezultate „mediocre”. "A arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază"

Aplicația ChatGPT a absolvit examenele la facultatea de Drept cu rezultate „mediocre”. "A arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază"
Aplicația bazată pe inteligența artificială este gratuită și bulversează în această perioadă omenirea FOTO Hepta
Aplicația ChatGPT nu poate depăși încă performanța majorității studenților la Drept, sugerează o nouă cercetare, dar poate obține notă de trecere la examene.
Un juriu format din profesori la facultatea de Drept de la Universitatea Minnesota a folosit popularul chatbot de inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examene susținute la patru materii semestriale, apoi le-au evaluat comparativ cu testele studenților reali.

Performanța medie obținută de ChatGPT a fost C+ (n.r. - al 7-lea dintre cele 12 calificative posibile în sistemul american de notare, echivalentul a 77-79% răspunsuri corecte).

Comparativ, studenții obișnuiți au punctat în medie B+ (87-89% răspunsuri), afirma autorii studiului. Totuși, scorul C+ ar fi suficient să-i câștige chatbot-ului o diplomă în drept la Minnesota, clasată pe locul 21 cu cea mai bună facultate de drept din SUA, de către US News & World Report.

„Singur, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a spus autorul principal al studiului, Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz, citat de Reuters.
„Potențialul relevant pentru profesie aici este că un avocat ar putea folosi ChatGPT pentru a produce o schiță brută de discurs și pentru a-și eficientiza practica”, a spus el.

Choi a spus că atât el cât și alți colegi au interzis utilizarea internetului în timpul examenelor pentru a elimina posibilitatea de a înșela cu ChatGPT, deși examenele viitoare le pot testa capacitatea de a folosi eficient programele de inteligență artificială.

Popularul ChatGPT a debutat la sfârșitul lunii noiembrie 2022 și este gratuit pentru utilizatori. Acesta generează răspunsuri sofisticate, asemănătoare celor umane, bazate pe solicitări din partea utilizatorilor și pe munți de date, inclusiv din texte legale.

Alți academicieni în drept au experimentat, de asemenea, programul. Decanul de drept al Universității Suffolk, Andrew Perlman, a fost coautor al unui articol științific referitor la program, publicat în decembrie. Alți doi profesori de drept i-au cerut ChatGPT să răspundă la întrebări cu răspunsuri multiple de la examenul de barou. Nu a trecut, dar a avut rezultate mai bune decât se aștepta.

Profesorii de drept din Minnesota au cerut ChatGPT să susțină examene în materie de delicte, beneficiile angajaților, impozitare și aspecte ale dreptului constit ...citeste mai departe despre "Aplicația ChatGPT a absolvit examenele la facultatea de Drept cu rezultate „mediocre”. "A arătat o înțelegere solidă a regulilor legale de bază"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 16:03

 Articol citit de 2 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor