Comisia Europeana transmite ca e exclus ca telefoanele sa fie urmarite pe motiv de stopare a pandemiei

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 23:44
790 citiri
Comisia Europeana transmite ca e exclus ca telefoanele sa fie urmarite pe motiv de stopare a pandemiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton, considera ca este "exclusa" impunerea in Uniunea Europeana de masuri coercitive de urmarire prin telefon in vedere trasarii lanturilor de contaminare cu noul coronavirus, transmite duminica AFP.

Breton a facut aceste remarci in contextul in care mai multe tari au indicat ca au in vedere, in perspectiva ridicarii restrictiilor impuse in ideea de a limita pandemia, o serie de aplicatii pentru telefonul mobil ce ar permite reperarea si avertizarea persoanelor care s-au aflat in contact cu o alta persoana, contaminata.

"Nici nu se pune problema, nu voi sustine niciodata, niciodata, masuri care sa fie coercitive", a declarat duminica Breton, in emisiunea Le Grand Jury, coorganizata de RTL, Le Figaro si LCI. Utilizarea acestor aplicatii trebuie sa se faca "exclusiv pe baza de voluntariat", a adaugat comisarul european.

In plus, aceste metode ar putea fi folosite "exclusiv de catre autoritatile sanitare. Imposibil pentru autoritatile judiciare, politie, comerciale, asigurari sa aiba acces", a subliniat Breton.

Este vorba de principii continute intr-un "instrumentar" al Comisiei Europene si care vizeaza stabilirea unei "linii directoare a ceea ce ne gandim ca ar trebui facut si ce nu ar trebui", cu obiectivul ca aceasta sa fie acceptata "in urmatoarele 10 zile de ansamblul statelor membre", a mai spus Breton.

"Vom propune linii rosii extrem de clare, evident cu acordul complet al agentiilor nationale pentru protectia datelor private", a insistat comisarul european. ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana transmite ca e exclus ca telefoanele sa fie urmarite pe motiv de stopare a pandemiei" pe Ziare.com

#urmarire telefoane coronavirus interzice UE , #Stiri Internet