Cum a schimbat o aplicatie smartphone industria taximetriei in 30 de zile - Interviu cu Angel Raducanu, Country Manager Taxibeet

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 12:59
2122 citiri
Cum a schimbat o aplicatie smartphone industria taximetriei in 30 de zile - Interviu cu Angel Raducanu, Country Manager Taxibeet

Pentru prima oara, clientii de taximetrie din Romania au posibilitatea, prin aplicatia smartphone Taxibeet, sa selecteze ce taxi sa vina in functie de preferintele personale. Utilizatorul selecteaza cel mai bine cotat sofer, cea mai buna masina disponibila si serviciile optime.

Te grabesti catre o destinatie anume? Atunci Taxibeet iti recomanda, direct din interfata aplicatiei, cel mai apropiat taxi.

Mai multe despre cum a reusit, in doar o luna, sa revolutioneze aplicatia Taxibeet piata taximetriei din Bucuresti ne spune chiar Country Managerul companiei, Angel Raducanu.

Taxibeet, aplicatia smartphone care poate revolutiona piata de taxi din Romania - Interviu

Aplicatia Taxibeet a fost lansata pe piata locala in urma cu doar o luna. Inteleg ca gradul de adoptare a aplicatiei este foarte bun. Dati-ne mai multe detalii.

Aplicatia a fost adoptata de un numar foarte mare de pasageri si de un numar la fel de mare de soferi. In plus, a crescut atat numarul de cautari zilnice pe aplicatie, cat si numarul de cereri concrete de masini prin Taxibeet. Pe scurt, aplicatia Taxibeet a avut o evolutie care ne-a depasit asteptarile.

Vorbim deja despre un succes ce reprezinta o baza foarte solida pentru o crestere a business-ului. Nu pot evita aceasta intrebare: v-ati gandit sau doriti sa deveniti o companie de taximetre?

Nu, si imi pare bine ca mi-ati adresat aceasta intrebare. Exista o mare diferenta intre noi si companiile de taxi. Abordarea noastra doreste sa acopere un gol pe piata traditionala a taximetrelor. Ea este o aplicatie de smartphone care prin tehnologia inglobata schimba radical modul de a chema si a alege un taxi.

Este un sistem care integreaza soferii si pasagerii ca utilizatori ai unei aplicatii software de smartphone si tinteste sa devina o parte a unui nou lifestyle spre care tindem cu totii si care, inevitabil, se va impune mai devreme sau mai tarziu. Ne adresam unei zone usor deasupra mediei, celor care detin un smartphone si care sunt la curent cu ultimele trenduri, aplicatii, le place sa le acceseze si sa le foloseasca.

La lansarea Taxibeet va intrebam despre riscul ca oamenii sa fie reticenti la o astfel de aplicatie. Cum stau lucrurile acum din acest punct de vedere?

Ei bine, pot sa spun ca, desi ne-am pus aceasta problema la inceput, lucrurile au inceput sa intre pe un fagas normal. Gradul de reticenta a scazut foarte, foarte mult, in conditiile in care oamenii au inteles impactul pozitiv al aplicatiei, cum ii poate ajuta Taxibeet si cat de multa siguranta castiga prin utilizarea produsului nostru. Mai ales ca, nu trebuie sa uitati, este o aplicatie gratuita atat pentru Android, cat si pentru iPhone.

Pentru ca ati amintit cateva avantaje ale aplicatiei, ce aduce inedit Taxibeet?

Solicitarea unui taxi, stim cu totii, se desfasoara in mod aleatoriu, iar in orasele mari precum Bucuresti aceste solicitari sunt fara rezultate.

Companiile de taxi, pe de alta parte, iti vor trimite un taxi, insa nu iti acorda sansa sa iti alegi soferul, masina, acele aspecte si criterii foarte importante pentru majoritatea clientilor. Ineditul Taxibeet vine tocmai din faptul ca am construit o aplicatie care sa imbine toate aceste elemente si astfel chemarea unui taxi se transforma intr-o experienta placuta - atat pentru pasager, cat si pentru taximetristul profesionist.

Care este numarul actual de utilizatori Taxibeet?

Acum avem aproximativ 3.000 de pasageri care au aplicatia si aproximativ 200 de soferi de taxi care s-au inscris la noi. Dar numarul este in crestere accelerata. Ganditi-va ca Taxibeet este pe piata de doar o luna! Evolutia este foarte buna. Zilnic inregistram 700 de cautari de masini prin aplicatie. Cererile concretizate au ajuns la o cifra de 200 pe zi, dar avem si aici o evolutie zilnica solida.

Am observat ca puneti accentul foarte mult pe dezvoltarea aplicatiei. Este vorba despre update-uri si suplimentarea functiilor Taxibeet. Care este ultima noutate adaugata aplicatiei?

Ce este Taxibeet?

Am lansat de curand noi versiuni ale aplicatiei pentru Android, cea dedicata soferilor. Important este insa ca noi avem un calendar destul de clar si foarte eficient de updateuri. Cam o data la doua saptamani, utilizatorii, inclusiv soferii, vor beneficia de facilitati noi sau de imbunatatiri prin aceste update-uri.

De exemplu, update-ul recent a adus in interfata aplicatiei Android pentru soferi trei noi campuri de verificare a acuratetii GPS, dar si functionalitate totala pentru HotZone, feature-ul care le poate indica zonele unde sunt clientii care folosesc Taxibeet, unde este vad comercial rentabil si oportunitate pentru noi curse.

Ce planuri are Taxibeet in Romania?

Avand in vedere ca nu cred sa mai existe companie de taximetrie in Bucuresti care sa nu aiba cel putin un sofer care sa foloseasca deja Taxibeet, va dati seama ca vorbim despre extindere. Dupa Bucuresti vor urma si alte orase mari din Romania.

Cum spuneam, aplicatia noastra tinde sa devina o parte dintr-un nou mod de viata. Credem cu tarie ca toate lucrurile esentiale de care avem nevoie trebuie sa le dobandim prin metode facile, tocmai pentru ca astazi dispunem de aceasta tehnologie. Taxibeet va oferi aceasta schimbare pentru ca aplicatia in sine s-a nascut din credinta ca serviciile pot fi mult imbunatatite. Si vom creste pentru ca vrem sa oferim o schimbare pe care lumea o merita.

Sursa: Ziare.com

#aplicatie Taxibeet, #aplicatii taxi, #aplicatii industrie taximetrie, #interviu Taxibeet , #Web