Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

A fost făcută publică identitatea fostului manager Facebook care a dezvăluit că rețeaua încurajează ura pentru a-și majora profitul

A fost făcută publică identitatea fostului manager Facebook care a dezvăluit că rețeaua încurajează ura pentru a-și majora profitul
Denunţătorul din spatele mai multor dezvăluiri recente a apărut la televiziune FOTO Pixabay
Denunţătorul din spatele mai multor dezvăluiri recente a apărut la televiziune şi a adus o serie întreagă de acuze grave, dar nu noi, companiei conduse de Mark Zuckerberg.
Duminică seară, în cadrul emisiunii 60 minutes de la CBC News, a apărut denunţătorul, până acum secret, care a furnizat presei americane, în ultimele săptămâni, un mare număr de documente. Printre altele, din aceste documente a ieşit la iveală studiul care arăta că Instagram este nociv pentru adolescenţi.

Denunţătorul este Frances Haugen, fost manager de produs la Facebook, membru al unui grup de Integritate Civică.

Haugen spune că Facebook încurajează voit ura, pentru că aceasta contribuie la creşterea veniturilor companiei. Controversa generează mai multă implicare din partea utilizatorilor, ceea ce duce la mai multe afişări pentru reclamele vândute în cadrul reţelei sociale.

În cadrul Facebook a existat un conflict intern, spune Haugen, între cei care susţineau schimbările bune pentru public şi cei care urmăreau doar ce este bun pentru Facebook, cu câştig de cauză pentru cei din urmă.

Haugen este convinsă că la baza tuturor problemelor stă modul în care funcţionează algoritmul ce prioritizează conţinutul în cadrul platformei sociale. Acesta ar fi gândit să crească engagement-ul cu orice preţ.

Frances Haugen, care este chemată şi în faţa unei comisii senatoriale săptămâna aceasta, crede că singura soluţie este reglementarea prin lege a platformelor sociale. ...citeste mai departe despre "A fost făcută publică identitatea fostului manager Facebook care a dezvăluit că rețeaua încurajează ura pentru a-și majora profitul" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 04 Octombrie 2021, ora 09:07

 Articol citit de 597 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor