Google lanseaza o tehnologie care faciliteaza accesul pacientilor la istoricul medical

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 08:12
905 citiri
Google lanseaza o tehnologie care faciliteaza accesul pacientilor la istoricul medical
Foto: Facebook/Google

Google a pus luni la dispozitie o tehnologie care, daca va fi adoptata pe scara larga, va facilita accesul pacientilor la istoricul lor medical prin intermediul unor aplicatii terte.

Sistemele de sanatate ar putea adopta tehnologia, numita Google Healthcare API, in conditiile in care guvernul american le va cere in curand sa faciliteze pacientilor accesul si utilizarea datelor lor medicale.

Cu toate acestea, afacerile dominante ale Google in domeniul publicitatii, care folosesc datele clientilor pentru reclame tintite, au creat o imagine negativa si i-au blocat in trecut initiative in domeniul medical.

In prezent, Google este al treilea mare furnizor de tehnologie cloud, dupa Amazon si Microsoft.

Incepand de luni, furnizorii de servicii medicale pot construi noi sisteme utilizand noua tehnologie Google Healthcare API, pentru a traduce si converti date stocate in diferite sisteme, de la sisteme de imagistica la softuri pentru date medicale.

Desi documentatia afirma ca Healthcare API are rolul sa "stocheze si acceseze date din sistemul medical in Google Cloud, oferind o punte esentiala intre actualele sisteme de asistenta medicala si aplicatiile gazduite de Google Cloud", Google afirma ca clientii nu sunt obligati sa stocheze date in Google Cloud.

Microsoft Azure are o tehnologie similara pentru sectorul medical, conceputa pentru a ajuta clientii sa se conecteze la surse cum ar fi fisele de sanatate electronice.

Companiile din sectorul asistentei medicale sunt nevoite tot mai mult sa puna la dispozitia pacientilor informatii medicale, precum si aplicatiile de sanatate pe care acestia aleg sa le utilizeze.

Departamentul de Sanatate si Servicii Umane a lansat un set de reguli la inceputul acestui an pentru a impiedica companiile de ingrijire a sanatatii sa blocheze informatiile".

Practica, ce se desfasura de ani de zile, facea ca oamenii sa nu isi poata accesa propriile informatii medicale la spital sau la cabinetul medicului.

Unele sisteme de sanatate spun pacientilor ca trebuie sa plateasca pentru datele lor sau ca informatiile sunt disponibile doar prin intermediul unui PDF sau CD-Rom tiparit.

"Spitalele si vanzatorii au doi ani pentru a respecta noile reguli", a mentionat Aneesh Chopra, director pentru tehnologie la Casa Alba si presedinte al Care Journey, o companie de analiza in domeniul sanatatii, intr-un interviu acordat CNBC.

Au existat, de asemenea, dificultati intampinate de pacienti in privinta schimbului de info ...citeste mai departe despre "Google lanseaza o tehnologie care faciliteaza accesul pacientilor la istoricul medical" pe Ziare.com