Unul dintre cei mai căutați hackeri români, pe capul căruia FBI a pus recompensă, prins la București

Miercuri, 25 August 2021, ora 19:37
492 citiri
Unul dintre cei mai căutați hackeri români, pe capul căruia FBI a pus recompensă, prins la București
Dumitru Daniel Bosogioiu FOTO FBI

Dumitru Daniel Bosogioiu, căutat de mai mulți ani de FBI pentru fraude pe internet, a fost reținut de polițiștii Secției 2 București.

Acesta, împreună cu alt român, Nicolae Popescu, sunt acuzați de complicitate la comiterea infractiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte și trafic cu mărci înregistrate false, potrivit paginii oficiale a FBI.

Potrivit FBI, infractorii aflați pe teritoriul României sau în alte țări din Europa au postat anunțuri de vânzare a unor vehicule și a altor obiecte, fără ca acestea să existe in realitate. Aceste anunțuri erau destinate cumpărătorilor neavizați din Statele Unite.

Astfel, cumpărătorii primeau facturi false ce păreau a proveni de la servicii legitime de plată pe Internet, cu instrucțiuni pentru depunerea plăților în conturi bancare deținute de alți asociați care locuiau in SUA.

"Când banii erau virați în contul respectiv, infractorul căruia îi aparținea acel cont era inștiințat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător și, pe baza unor instrucțiuni primite prin e-mail, transferând sumele prin cablu, unui alt infractor", mai scriu cei de la FBI.

Autoritatile din SUA anunțau în anul 2014 că oferă 750.000 dolari pentru informații care să conducă la arestarea lui Dumitru Daniel Bosogioiu. ...citeste mai departe despre "Unul dintre cei mai căutați hackeri români, pe capul căruia FBI a pus recompensă, prins la București" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#urmarit, #FBI, #prins, #politie , #Stiri Internet