Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Atac informatic uriaș. Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franţa

Atac informatic uriaș. Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franţa
Hackerii au intrat în posesia rezultatelor testelor, dar și a numelor și a numerelor de asigurări de sănătate FOTO Pixabay
Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus au fost furate într-un atac informatic care a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană, au indicat oficiali citaţi joi de agenţia germană de presă dpa.
Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP, unul din cele mai mari din lume, a anunţat depunerea unei plângeri penale la procuratura publică, în urma furtului.

Atacul a afectat un spaţiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor.
Datele sustrase aparţin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi evident rezultatul testelor.

Ancheta preliminară a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă.

Sistemul naţional de schimb de date privind testele de coronavirus nu a fost afectat.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual. ...citeste mai departe despre "Atac informatic uriaș. Hackerii au sustras rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, în Franţa" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Septembrie 2021, ora 09:30

 Articol citit de 511 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor