Interviu cu ChatGPT. Lista meseriilor care vor fi înlocuite de inteligența artificială: ”Este posibil ca oamenii să rămână fără loc de muncă”

Joi, 16 Februarie 2023, ora 22:10
679 citiri
Interviu cu ChatGPT. Lista meseriilor care vor fi înlocuite de inteligența artificială: ”Este posibil ca oamenii să rămână fără loc de muncă”
ChatGPT folosește inteligența artificială FOTO Hepta

ChatGPT, aplicația dezvoltată de OpenAI ce folosește inteligența artificială, a devenit un adevărat fenomen, atingând un milion de utilizatori la doar cinci zile după lansare.

ChatGPT este capabil să răspundă la întrebări din orice domeniu, să compună texte respectând anumite cerințe, să realizeze traduceri sau chiar să scrie cod într-un limbaj informatic. Deja există discuții aprinse în mediul academic privind aplicația și anumite universități din mai multe țări au interzis-o, de teama că elevii și studenții o vor folosi în realizarea sarcinilor școlare sau la examene.

O altă îngrijorare majoră a cuprins piața muncii. Oamenii se tem că este doar o problemă de timp până când vor fi înlocuiți de inteligența artificială. De exemplu, grupul american de media online BuzzFeed și-a concediat recent 12% din forța de muncă, pe care o va înlocui cu softul de inteligență artificială ChatGPT. De asemenea, un copywriter din Marea Britanie a declarat că este sigură că ”inteligența artificială îi va lua locul” după ce ChatGPT a redactat un articol de marketing în 30 de secunde ce a necesitat doar puțină editare ulterior. Angajatul a declarat pentru The Guardian că în mod normal ar fi cerut 600 de euro pentru material.

Părerile experților sunt împărțite. Unii susțin că inteligența artificială va da o mână de ajutor oamenilor, însă nu îi va înlocui, pe când alții cred cu tărie că multe joburi vor dispărea.

Am decis să întrebăm chiar ChatGPT care va fi impactul inteligenței artificiale asupra pieței muncii și în ce măsură poate să înlocuiască oamenii. Nu numai că ChatGPT admite că este posibil ca anumiți oameni să rămână fără loc de muncă pentru că inteligența artificială și automatizarea se extind în numeroase sectoare economice, dar face și o listă cu cele mai vulnerabile joburi.

Ziare.com: Inteligența artificială va lua locul oamenilor pe piața muncii?

ChatGPT: Inteligența artificială (IA) a avut un impact semnificativ asupra pieței muncii și va continua să aibă un impact puternic în viitor. Cu toate acestea, nu este necesar ca IA să înlocuiască complet oamenii pe piața muncii.

În prezent, IA este utilizată în special pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea în multe domenii. În anumite domenii, cum ar fi producția și logistică, există deja utilizarea semnificativă a roboților și a altor teh ...citeste mai departe despre "Interviu cu ChatGPT. Lista meseriilor care vor fi înlocuite de inteligența artificială: ”Este posibil ca oamenii să rămână fără loc de muncă”" pe Ziare.com

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
#ChatGPT, #inteligenta artificiala, #piata muncii, #locuri de munca , #Stiri Internet