O aplicatie de mobil gratuita sprijina lupta impotriva COVID-19. Ai instalat-o?

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 13:01
999 citiri
O aplicatie de mobil gratuita sprijina lupta impotriva COVID-19. Ai instalat-o?

Utilizatorii de telefoane inteligente din Romania sunt incurajati sa contribuie la accelerarea studiilor pentru gasirea unor tratamente impotriva virusului COVID-19 folosind aplicatia gratuita DreamLab, ca parte a colaborarii dintre Fundatia Vodafone si oamenii de stiinta de la Imperial College London.

Aplicatia mobila utilizeaza puterea comuna de procesare a smartphone-urilor pentru a efectua calcule complexe intr-un ritm mult mai rapid decat in mod traditional.

"Ne bucuram ca putem pune tehnologia DreamLab la dispozitia cercetatorilor de la Imperial College, care lucreaza la combaterea coronavirusului" a afirmat Joakim Reiter, membru in Boardul Fundatiei Vodafone si DDirector External Affairs, Vodafone Group.

"Aplicatia DreamLab a contribuit deja la noi descoperiri in tratarea cancerului, multumita implicarii utilizatorilor, iar acum vrem sa ne alaturam in lupta societatii cu virusul COVID-19."

DreamLab este o aplicatie premiata, dezvoltata de catre Fundatia Vodafone Australia, care ofera oricarui posesor de telefon inteligent o modalitate usoara de a sprijini cercetarea in domeniul cancerului.

Incepand de astazi, in aplicatie a fost inclus Corona-AI, un nou proiect care va folosi aceeasi tehnologie pentru a ajuta la lupta impotriva raspandirii coronavirusului.

"Asa cum spuneam si in septembrie 2019, cand Fundatia Vodafone Romania a lansat local DreamLab pentru a sprijini lupta impotriva cancerului, aceasta aplicatie ne ofera tuturor sansa de a folosi tehnologia pentru a face bine.

In aceste zile fara precedent, in care ne confruntam cu pandemia provocata de coronavirus ce declanseaza stari de alerta si incertitudine, trebuie sa privim lucrurile in ansamblu: intreaga lume este incercata de provocari, dar putem depasi aceasta situatie daca ne unim fortele.

Aplicatia DreamLab ofera un cadru simplu pentru a face acest lucru.

Nu necesita efort sau expunerea la riscuri de sanatate: din confortul caminului nostru, o putem descarca gratuit si porni inainte de a ne culca, si, in tot acest timp, fiecare dintre noi contribuie la salvarea miilor de oameni care sufera de aceasta afectiune virala.

Putem si chiar ar trebui sa utilizam tehnologia pentru a salva vieti", a spus Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania.

Cercetatorii estimeaza ca proiectul ar putea grabi accesul la medicamente eficiente si ar permite elaborarea de tratamente adaptate impotriva acestei boli infectioase.

"Avem nevoie urgenta de noi tratamente pentru a face ...citeste mai departe despre "O aplicatie de mobil gratuita sprijina lupta impotriva COVID-19. Ai instalat-o?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fundatia vodafone, #aplicatie dreamlab , #Stiri Internet