O firma IT din Cluj-Napoca a facut site-ul unui guvern din Africa

Marti, 02 Iunie 2020, ora 11:30
953 citiri
O firma IT din Cluj-Napoca a facut site-ul unui guvern din Africa
Foto: Arhiva Ziare.com

O companie IT din Cluj-Napoca ofera consultanta autoritatilor unor state din Africa in domeniul digitalizarii institutiilor si a terminat proiectul pentru realizarea site-ului Guvernului din Rwanda.

Daniel Homorodean, CEO al companiei clujene, a declarat pentru Mediafax ca, incepand din toamna trecuta, s-a inceput un program de internationalizare in Africa, primele proiecte fiind deja in derulare, cu rezultate vizibile.

IT-istii clujeni au oferit consultanta guvernelor de pe acest continent in domeniile digitalizarii institutiilor, dezvoltarii capacitatii tehnice nationale si constituirii comunitatilor tehnologice.

"Cu sprijinul nostru, Guvernul Rwandei a lansat la sfarsitul lunii aprilie site-ul propriu in limba engleza, care este limba oficiala, iar planurile prevad realizarea, tot cu ajutorul firmei noastre, a peste 300 de site-uri ale autoritatilor centrale din aceasta tara, de la ministere la alte institutii", a spus Homorodean.

Acesta a precizat ca a calatorit frecvent in tari din Africa incepand cu anul 2008, dar nu a identificat oportunitati de afaceri decat in ultimii ani, dupa ce a constatat ca ritmul si perspectiva de dezvoltare va face din continent o piata fenomenala, cu o populatie care va ajunge la 2 miliarde de persoane in 2050.

"Pana in 2035, populatia apta de munca din Africa va cumula mai mult decat populatia apta de munca de peste tot din restul lumii. In plus, orice stat in momentul de fata are nevoie de digitalizare, mai ales cele din Africa care nu au capacitatea interna pentru acest lucru, deoarece nu i-a invatat nimeni.

Ca sa poata sa isi dezvolte potentialul economic si demografic, statele africane au nevoie de informatizare", a explicat Daniel Homorodean.

Propunerea firmei de IT din Cluj-Napoca avansata guvernelor unor state africane a fost dezvoltarea capacitatii nationale tehnologice, ceea ce inseamna dezvoltarea cunostintelor tehnice, metodologice, disciplina de lucru, procesul edicational tehnic si comunitatile tehnologice, astfel incat sa poate sa isi implementeze propriile solutii si sa le poata asigura mentenanta.

"Este un tip de oferta pe care altii nu il fac acolo, vorbim de peste 50 de tari, si am observat ca mesajul nostru a fost foarte bine primit. IT-ul antreprenorial romanesc este intr-o pozitie foarte buna ca sa livreze asa ceva, in conditiile in care si noi ne-am dezvoltat prin forte proprii, avem cunostinte si capacitate de know-how", a adaugat omul de afaceri clujean.

Pentru a cuceri o ...citeste mai departe despre "O firma IT din Cluj-Napoca a facut site-ul unui guvern din Africa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie IT Cluj site Africa, #guvern Africa IT Cluj , #Stiri Internet