OMS lanseaza pe Facebook Messenger un serviciu de informatii despre coronavirus

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 10:08
912 citiri
OMS lanseaza pe Facebook Messenger un serviciu de informatii despre coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a lansat un serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformarii in legatura cu noul coronavirus, a anuntat miercuri agentia Natiunilor Unite pentru Sanatate.

Chatbot-ul, sau robot conversational, este o extensie a serviciului Health Alert al organizatiei si va oferi informatii rapide si precise despre COVID-19, a notat OMS intr-un comunicat, citat de DPA.

Peste 12 milioane de persoane primesc deja informatii si actualizari despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicatiei de mesagerie WhatsApp.

Prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger si canalele sale de comunicare asociate, se estimeaza ca cifra beneficiarilor ar putea ajunge la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, in multe regiuni grav afectate de COVID-19, comunicarea prin intermediul familiei de aplicatii a platformei de socializare a crescut cu peste 50%.

Serviciul interactiv poate fi accesat in engleza, franceza, spaniola si araba prin pagina oficiala de Facebook a OMS selectand "trimite mesaj" sau prin link-ul de Messenger dedicat.

Serviciul Health Alert a fost conceput pentru a-i ajuta pe oameni "sa se protejeze de COVID-19, sa previna raspandirea ei si sa inteleaga datele referitoare la aceasta boala", a precizat OMS.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus ...citeste mai departe despre "OMS lanseaza pe Facebook Messenger un serviciu de informatii despre coronavirus" pe Ziare.com

#OMS Messenger informatii coronavirus, #coronavirus Organizatia Mondiala Sanatatii , #Stiri Internet