Opt din zece copii iau contact cu un smartphone in primii trei ani de viata

Joi, 04 Iunie 2020, ora 13:15
873 citiri
Opt din zece copii iau contact cu un smartphone in primii trei ani de viata
Foto: Arhiva Pixabay

Copiii cunosc si folosesc mult mai bine decat parintii lor telefoanele inteligente, 80% dintre ei intrand in contact direct cu un smartphone pana la varsta de trei ani, conform unui studiu privind relatia dintre copii si tehnologie, realizat de o agentie media.

"Inca de la cele mai mici varste (0-3 ani), copiii intra in contact si folosesc dispozitive de tip smartphone. Astfel, pana ajung la maturitate, acestia devin experti in ceea ce priveste functionalitatea acestor dispozitive.

In timp ce categoria de varsta 0 - 3 ani intra in contact cu smartphone-ul cel mai des, prin intermediul parintilor (78%), observam ca posesia si utilizarea tabletelor creste o data cu intrarea acestora la gradinita, iar din gimnaziu incep sa utilizeze laptop sau computer personal", a aratat studiul Tech Kids, realizat de Starcom Romania in primul trimestru al acestui an.

Copiii cu varsta de pana in trei ani incep sa foloseasca internetul cu ajutorul parintilor, in prima faza, ca o modalitate de a descoperi si de a invata lucruri noi. Studiul Starcom a aratat si faptul ca parintii considera ca dupa varsta de trei ani este adecvat sa isi lase copiii sa joace jocuri online, fiind de parere ca acestea le vor dezvolta abilitatile, atentia si viteza de reactie.

Printre cele mai utilizate aplicatii, in randul copiilor cu varsta intre 4 si 18 ani, se numara Youtube, Whatsapp, Facebook si TikTok, iar unul din patru copii cu varsta cuprinsa intre patru si 18 ani, din mediul urban, detine in prezent o consola de jocuri, arata rezultatele studiului.

Pentru toti copiii cea mai accesata aplicatie este Youtube, principala activitate pe Internet fiind aceea de a urmari video-uri online. Copiii cu varsta pana in 11 ani acceseaza in mai mare masura aplicatii precum: TikTok si WhatsApp, avand mai degraba un rol pasiv, arata studiul citat.

Specialistii Starcom au observat ca dupa varsta de 11 ani, copiii incep sa utilizeze in mai mare masura retelele de socializare, Facebook si Instagram, unde au un rol mai activ: sunt creatori de continut, urmaresc activitatea prietenilor/cunostiintelor, comunica si se implica in diferite activitati online.

Cele mai comune activitati realizate pe Internet in randul copiilor de toate varstele sunt jocurile si video-urilor online. Pentru copiii cu varsta intre 11 si 18 ani, prioritatile sunt legate de comunicare, de a fi conectat cu prietenii/colegii si cautarea de informatii utile pentru scoala.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 11-18 ...citeste mai departe despre "Opt din zece copii iau contact cu un smartphone in primii trei ani de viata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii smartphone , #Stiri Internet