Ce cred unii părinți că învață copiii de la ChatGPT: "Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață?"

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 20:01
212 citiri
Ce cred unii părinți că învață copiii de la ChatGPT: "Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață?"
Elev care își face temele

Lansat anul trecut, pe 30 noiembrie, ChatGPT face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un start-up cu sediul în San Francisco, care are o legătură strânsă cu Microsoft.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Angajații din diferite industrii, de la marketing și până la educație, profită de acest chatbot de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI.

ChatGPT poate fi folosit în diverse operațiuni, inclusiv în scrierea de e-mailuri, scripturi și copieri pe rețelele sociale. Instrumentul ChatGPT este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet și este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat. Practic, funcționează ca un fel de dialog scris între sistemul de inteligență artificială și persoana care îi adresează întrebări.

Subiectul este de interes și tot mai mulți români testează acest sistem de inteligență artificială pentru a înțelege cum funcționează și la ce le-ar putea fi util.

Printre cei care s-ar putea bucura de beneficii sunt elevii, însă părerile sunt împărțite în această privință.

O discuție pe această temă a fost lansată pe Reddit.

"AI face temele copiilor și îi învață lucruri mai rapid și mai eficient decât profesorii"

"Tehnologiile AI care au făcut recent valuri, au început să își pună amprenta pe sistemele educaționale de pretutindeni oferind elevilor un acces extrem de rapid și succint la informații și de asemenea o metodă simplă pentru automatizarea temelor, proiectelor etc.

Ce părere aveți despre acest subiect?", este întrebarea lansată pe Reddit.

"Dă multe rezultate incorecte"

În comentarii, părerile sunt împărțite.

"Faptul că îți răspunde la întrebări sau că îți rezolva probleme, nu înseamnă că te educă."

"Nu, dar va răspunde de 1000 de ori la aceeași întrebare fără să se atace și să facă vreo dramă în clasă."

"Dar oare școala trebuie să educe? Dar familia ce face? Profii sunt indiferenți în cel mai bun caz, nici cunoștințe nu le dau la copii, nu trebuie și educație necerută."

"AI-ul dă multe rezultate incorecte și dacă nu-și folosesc mintea să filtreze informații ...citeste mai departe despre "Ce cred unii părinți că învață copiii de la ChatGPT: "Cum să nu muncească, cum să fure, cum să fenteze în viață?"" pe Ziare.com

#ChatGPT, #pareri, #pro, #contra, #elevi, #teme, #profesori , #Stiri Internet