Peste 80% din traficul de pe internet e adus de conținutul video. 5 trenduri care te fac vizibil în 2023

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 18:29
413 citiri
Peste 80% din traficul de pe internet e adus de conținutul video. 5 trenduri care te fac vizibil în 2023

Știm deja cu toții că trăim într-o epocă în care online-ul a revoluționat cele mai multe capitole din viața noastră. Vom vorbi astăzi despre tendințele care ne pot influența semnificativ activitatea la locul de muncă – prin brandul personal construit în social media – sau micile afaceri pe care tot mai mulți români le au sau încearcă să le construiască.

Conținutul video domină lumea virtuală. Cifrele oficiale arată că 82% din traficul generat pe internet este făcut doar de conținutul video. În acest context, e important să monitorizăm trendurile (n.red. tendințele) din video marketing pentru a înțelege cum se schimbă mediul și pentru a lua decizii informate.

Fie că ești angajat într-o companie și ai postări în social media din domeniul tău de activitate, fie că ești antreprenor, pentru a rămâne relevant și vizibil către un public țintă, este necesar să iei în calcul integrarea conținutului video în strategia ta de postări.

Unde se produc inovații și unde se îndreaptă tehnologia?

Trendurile video pe care ți le voi prezenta în continuare îți vor arăta unde se produc inovații și unde se îndreaptă tehnologia și industria.

1. Clipurile video educaționale

Majoritatea afacerilor nu are nimic de-a face cu crearea de videoclipuri educaționale. Din acest motiv, companiilor li se pare un pic ciudat faptul că pot sau că ar trebui să investească în crearea conținutului video prin care își vor informa clienții potențiali despre produsele și serviciile lor. Procedând astfel, vor obține beneficii considerabile care își vor îmbunătăți marca în general și vor reuși să: răspundă direct sau indirect la întrebări frecvente legate de afacerea lor, să creeze încredere pe măsură ce informează audiența despre ceva, mai degrabă decât să vândă direct.

Videoclipurile educaționale funcționează pentru a atrage atenția publicului în timpul etapei de „conștientizare” a pâlniei de vânzări. De acolo, aceste videoclipuri pot oferi cunoștințe utile pentru a ajuta cumpărătorii să treacă în etapele de „considerare” și „încredere” - dobândind cunoștințe și dezvoltând mai multă loialitate față de brand pe parcurs.

2. Clipurile verticale, native pentru mobil

După ce fenomenul TikTok a luat amploare, și alte platforme de socializare au dezvoltat feed-uri speciale pentru clipurile video în format vertical: Instagram și ...citeste mai departe despre "Peste 80% din traficul de pe internet e adus de conținutul video. 5 trenduri care te fac vizibil în 2023" pe Ziare.com

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Internet, #continut video, #trafic , #Stiri Internet