Prietena lui Edward Snowden, Lindsay Mills, s-a mutat impreuna cu acesta la Moscova

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 08:00
1519 citiri
Prietena lui Edward Snowden, Lindsay Mills, s-a mutat impreuna cu acesta la Moscova

Prietena americanului Edward Snowden, care a dezvaluit amploarea supravegherii practicate de catre Statele Unite pe Internet si a obtinut azi in Rusia, s-a mutat la Moscova impreuna cu acesta, potrivit unui documentar proiectat vineri seara la New York, relateaza AFP.

Documentarul "Citizenfour", realizat de Laura Poitras si care dureaza aproape doua ore, prezinta un portret intim al fostului consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) la momentul dezvaluirilor pe care le-a facut, in timp ce-si pregatea fuga, intr-un hotel din Hong Kong in care se refugiase, scrie Mediafax.

Potrivit acestui documentar, care a fost lansat in salile de cinema pe 24 octombrie, prietena americanului, Lindsay Mills, s-a mutat impreuna cu el, la Moscova, din iulie.

Cuplul s-a reunit, a declarat pentru AFP avocatul apropiat Kremlinului Anatoli Kucerena. "Dragostea este dragoste", a spus el si a adaugat ca Lindsay Mills nu locuieste cu Edward Snowden tot timpul, din cauza unei probleme cu viza.

"Vine frecvent", a continuat avocatul. "Sustinerea morala este foarte importanta pentru Edward", a adaugat el. "Merg impreuna la teatru si la evenimente culturale", a mai spus Kucerena.

Potrivit avocatului, americanul este bine si continua sa studieze rusa.

Tanara apare intr-o scruta secventa, in timp ce pregatea cina cu el, intr-o bucatarie, insa conversatia lor nu este inregistrata, iar ea nu este intervievata.

Cu un pic mai inainte, Snowden este filmat in timp ce o anunta, de la Hong Kong, despre ceea ce a facut si ca nu se va intoarce prea curand acasa, dupa descinderea unor agenti la domiciliul lor, in Hawaii.

"Este o situatie dificila", ii explica el, stand sa izbucneasca in lacrimi, asezat pe patul camerei de hotel, in timp ce-i spune ca "s-ar putea sa nu se intoarca".

"Ea habar nu are (despre ceea ce fac eu)", spune el, afirmand ca se simte "prost" sa dispara pur si simplu, in timp ce ea este in vacanta, dar subliniaza ca a facut acest lucru pentru a o proteja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#snowden moscova , #Securitate IT