Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Una dintre cele mai mari scurgeri de date din istorie. Informații despre un miliard de oameni, accesibile publicului timp de un an

Una dintre cele mai mari scurgeri de date din istorie. Informații despre un miliard de oameni, accesibile publicului timp de un an
O bază de date uriaşă care aparent conţinea informaţiile personale aparţinând unui număr de până la un miliard de cetăţeni chinezi a fost lăsată nesecurizată FOTO Pixabay
O bază de date uriaşă care aparent conţinea informaţiile personale aparţinând unui număr de până la un miliard de cetăţeni chinezi a fost lăsată nesecurizată şi accesibilă public timp de mai bine de un an - până când un utilizator anonim dintr-un forum de hackeri s-a oferit să vândă datele, relatează CNN.
Scurgerea de date ar putea fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în istorie, spun experţii în securitate cibernetică, subliniind riscurile colectării şi stocării online a unor cantităţi mari de date personale sensibile - mai ales într-o ţară în care autorităţile au acces necontrolat la astfel de date.

Baza de date a fost accesibilă public prin ceea ce părea a fi un link nesecurizat cel puţin din aprilie 2021, potrivit LeakIX, un site care detectează şi indexează bazele de date expuse online.

Accesul la baza de date, care nu necesita o parolă, a fost oprit după ce un utilizator anonim a făcut public pe un forum de hackeri, joia trecută, conţinutul a peste 23 de terabytes (TB) de date de pentru 10 bitcoini - aproximativ 200.000 de dolari.

Utilizatorul a susţinut că baza de date a fost obţinută de poliţia din Shanghai şi conţinea informaţii sensibile despre un miliard de cetăţeni chinezi, inclusiv numele, adresele, numerele de telefon mobil, numerele naţionale de identitate, vârstele şi locurile de naştere ale acestora, precum şi miliarde de înregistrări ale apelurilor telefonice efectuate către poliţie cu privire la disputele şi infracţiunile civile

Un eşantion de 750.000 de intrări de date din cei trei indici principali ai bazei de date a fost inclus în postarea vânzătorului.

Vânzătorul a mai susţinut că baza de date nesecurizată a fost operată de Alibaba Cloud, o subsidiară a gigantului chinez de comerţ electronic Alibaba.

”Cred că aceasta ar fi cea mai mare scurgere de informaţii publice de până acum – cu siguranţă în ceea ce priveşte amploarea impactului în China, vorbim despre cea mai mare parte a populaţiei de aici”, a spus Troy Hunt, un director regional al Microsoft, stabilit în Australia.

China are o populaţie de 1,4 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că încălcarea datelor ar putea afecta mai mult de 70% din populaţie.

Nu este clar câte persoane au accesat sau au descărcat baza de date în cele 14 luni sau mai mult în care a fost lăsată disponibilă public online.

Vinny Troia, un cercetător ...citeste mai departe despre "Una dintre cele mai mari scurgeri de date din istorie. Informații despre un miliard de oameni, accesibile publicului timp de un an" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 08:53

 Articol citit de 540 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor