Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Sindicalistii de la Google. Peste 200 de angajati ai gigantului IT s-au unit si au format un sindicat pentru a-si apara drepturile

Sindicalistii de la Google. Peste 200 de angajati ai gigantului IT s-au unit si au format un sindicat pentru a-si apara drepturile
FOTO Pixabay
Peste 200 de angajati ai Google din Statele Unite au format un sindicat, au anuntat liderii alesi ai acestuia, intr-o opinie publicata in New York Times, transmite Reuters.
Sindicatul, numit "Alphabet Workers Union", are rolul sa se asigure ca angajatii primesc salarii corecte si ca nu trebuie sa se teama de abuzuri, razbunari sau discriminari.

Google a fost in atentia autoritatii de reglementare a muncii din Statele Unite, care a acuzat compania ca a interogat mai multi angajati, pe care ulterior i-a concediat pentru ca au protestat fata de politicile acesteia si pentru ca au incercat sa organizeze un sindicat.

Google a afirmat ca are incredere ca a actionat legal.

"Continuam eforturile care au avut loc pe parcursul anilor de creare a unei structuri oficiale pentru angajati la Google", au scris liderii sindicali, adaugand ca pana acum 226 de angajati s-au inscris in Communications Workers of America.

"Angajatii nostri au drepturi de munca protejate, pe care le sustinem. Dar, asa cum am procedat intotdeauna, vom continua sa discutam direct cu angajatii nostri", a declarat luni Kara Silverstein, director de personal la Google.

Citeste si:
Povestea fabuloasa a unui tanar din Cluj, fost angajat al Facebook si Google, care i-a invatat programare pe zeci de mii de romani ...citeste mai departe despre "Sindicalistii de la Google. Peste 200 de angajati ai gigantului IT s-au unit si au format un sindicat pentru a-si apara drepturile" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 07:38

 Articol citit de 1108 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor