Aplicația TikTok, aproape de interdicție în Uniunea Europeană. Ultimatumul transmis gigantului media chinez

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 11:52
270 citiri
Aplicația TikTok, aproape de interdicție în Uniunea Europeană. Ultimatumul transmis gigantului media chinez
TikTok mai are până în luna septembrie să se alinieze la standardele UE FOTO Pixabay

Compania chineză de social media TikTok este din ce în ce mai aproape de a fi interzistă în Uniunea Europeană.

Comisarul european pentru piața internă Thierry Breton i-a transmis șefului firmei chineze că are termen până în septembrie 2023 să se alinieze la legislația europeană, conform Reuters. Oficialul european subliniază că TikTok trebuie să fie în linie cu Legea privind serviciile digitale (DSA) cu mult înainte de termenul limită. Discuția dintre cei doi ar fi avut loc într-un apel video.

Legea privind serviciile digitale (DSA) impune o listă lungă de reguli pentru platforme, în special în materie de luptă împotriva dezinformării, a discursurilor bazate pe ură şi a utilizării de date sensibile, precum şi în privinţa obligaţiilor de transparenţă.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei”, a declarat Breton.

TikTok a răspuns că va respecta DSA şi, de asemenea, a subliniat eforturile sale de a respecta întreaga legislaţia UE, inclusiv reglementările GDPR şi Codul de bune practici privind dezinformarea.

„Siguranţa utilizatorilor noştri este extrem de importantă”, a scris într-un mesaj pe Twitter, Caroline Greer, director de politici public la TikTok, deţinută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance. ...citeste mai departe despre "Aplicația TikTok, aproape de interdicție în Uniunea Europeană. Ultimatumul transmis gigantului media chinez" pe Ziare.com

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#tik tok, #interzicere tik tok, #tik tok in europa, #legislatie europeana , #Stiri Internet