Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Internet > Stiri Internet
A   A   A

Afacerea colosală derulată de Google. Ce venituri a generat într-un singur an magazinul de aplicații mobile pentru Android

Afacerea colosală derulată de Google. Ce venituri a generat într-un singur an magazinul de aplicații mobile pentru Android
Google Play este una dintre cele mai cunoscute aplicații din domeniul tech FOTO Hepta
O declarație de venituri depusă în Statele Unite, ca parte dintr-un litigiu comercial, oferă o imagine a puterii financiare a gigantului tech Google.
Magazinul de aplicaţii mobile al Google a generat venituri de 11,2 miliarde de dolari în 2019, potrivit unei declaraţii depusă la autorităţile de reglementare făcută publică weekendul trecut, care oferă pentru prima oară o imagine mai clară referitoare la rezultatele financiare ale serviciului respectiv, transmite Reuters.

Procurorii generali din Utah şi alte 36 de state sau districte americane care au dat în judecată Google pentru presupuse încălcări ale legislaţiei antitrust cu magazinul de aplicaţii au mai spus într-un nou dosar neredactat că afacerea a avut în 2019 un profit brut de 8,5 miliarde de dolari şi venituri din exploatare de 7 miliarde de dolari, la o marjă de funcţionare de peste 62%.

Cifrele includ vânzările de aplicaţii, achiziţiile în aplicaţie şi anunţurile din magazinul de aplicaţii.
Google a declarat pentru Reuters că datele ”sunt folosite pentru a ne caracteriza greşit afacerea într-un proces fără fond”.

Compania şi acuzatorii săi au afirmat, într-o declaraţie separată, de sâmbătă, că easte posibil un proces la sfârşitul anului 2022, dacă Google abuzează de presupusul său monopol în vânzările de aplicaţii pentru dispozitive Android.

În dezvăluirile sale financiare trimestriale, Google grupează veniturile din aplicaţii Play cu cele ale altor servicii şi contabilizează veniturile publicitare ale magazinului ca parte a unei alte categorii mai largi.

Procurorii generali, precum şi dezvoltatorul de aplicaţii mobile Epic Games şi alte părţi care dau în judecată separat Google, au susţinut că generează profituri uriaşe prin Play Store, luând 30% din comision pentru fiecare bun digital vândut în interiorul unei aplicaţii. ...citeste mai departe despre "Afacerea colosală derulată de Google. Ce venituri a generat într-un singur an magazinul de aplicații mobile pentru Android" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 30 August 2021, ora 08:04

 Articol citit de 312 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor