Peste 700 de invitati la cea de-a sasea editie a Hope Concert, evenimentul organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili

Marti, 24 Aprilie 2018, ora 16:03
1684 citiri
Peste 700 de invitati la cea de-a sasea editie a Hope Concert, evenimentul organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili

Pe scena Ateneului Roman au urcat Andra, Smiley, Alexandru Tomescu, Irina Iordachescu, Zoli TOTH Project, Marius Manole, Andrei Licaret, The Mono Jacks si Ansamblul Violoncellissimo.

In 22 aprilie, Ateneul Roman a fost din nou neincapator, cu ocazia celei de-a sasea editii a Hope Concert, evenimentul organizat de Hope and Homes for Children in sprijinul copiilor vulnerabili din programele desfasurate in Romania.

Pe scena au urcat Andra, Smiley, violonistul Alexandru Tomescu, Ambasador Hope and Homes for Children, soprana Irina Iordachescu, Zoli TOTH Project, Doru Trascau, liderul trupei The Mono Jacks, actorul Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, si pianistul Andrei Licaret, acompaniati de Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu.

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV si Ambasador Hope and Homes for Children de 10 ani, alaturi de Dragos Bucurenci, director de dezvoltare al Fundatiei.

"A fost o seara foarte emotionanta, mai ales ca mi-am amintit ca de sase luni nu o mai avem alaturi de noi pe Printesa Marina Sturdza, cea careia multi ii datoram faptul ca ne-am implicat intr-o cauza atat de frumoasa. Sunt bucuroasa ca an de an tot mai multi artisti se alatura acestei cauze si ca, in fiecare an, numarul copiilor ajutati de Hope and Homes for Children este tot mai mare", a spus Amalia Enache, jurnalist PRO TV, Ambasador Hope and Homes for Children.

Hope Concert 2018 a marcat aniversarea a 20 de ani de activitate a Hope and Homes for Children in Romania si s-a bucurat de prezenta lui Mark si Caroline Cook, fondatorii organizatiei, a Excelentei Sale doamna Michele Ramis, Ambasadorul Frantei, a Excelentei Sale domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii, precum si a numerosi reprezentanti ai companiilor partenere, vedete si alte personalitati care au ales sa isi arate astfel sprijinul pentru programele desfasurate de Fundatie si pentru copiii din aceste programe.

Pentru al saselea an consecutiv, Ateneul Roman a fost locul in care muzica clasica si-a dat intalnire cu teatrul si muzica pop si rock, in numele sperantei si caritatii.

Hope Concert este cel mai important eveniment pe care Hope and Homes for Children il organizeaza in fiecare an pentru a atrage atentia asupra programelor de dezinstitutionalizare si de prevenire a separarii copilului de familie pe care le desfasoara in Romania de 20 de ani.

Peste 700 de invitati au fost prezenti la Ateneu si peste 78.000 de oameni au urmarit online momentele artistice impresionante dedicate celor mai vulnerabili copii ai Romaniei.

Pe scena Hope Concert au rasunat acordurile cunoscutei piese "Dragostea ramane", interpretata de Andra, acompaniata de Ansamblul Violoncellissimo.

Smiley i-a invitat pe toti cei din public sa cante alaturi de el refrenul melodiei "Acasa", in timp ce violonistul Alexandru Tomescu a impresionat audienta prin interpretarea a doua lucrari semnate de compozitorul Astor Piazolla.

Actorul Marius Manole a interpretat, cu multa emotie, un fragment din povestea Micului Print, acompaniat, la pian, de Andrei Licaret.

"Suntem norocosi ca putem darui, ca ii putem ajuta pe altii, dar planeaza si asupra noastra o indoiala, ca si in povestea Micului Print, cel care avea o floare. Si viata noastra e ca o floare pe care poate sa o striveasca intr-o dimineata cineva si sa nu o mai avem. Cred ca aceasta indoiala ne face sa fim mai darnici, sa fim mai aproape de semenii nostri. Fundatiei Hope and Homes for Children ii doresc sa aiba putere, sa viseze, sa fie la fel de generoasa, de puternica si de tanara si sa ajute toti copiii din institutii sa duca o viata normala", a spus Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children.

Membrii Zoli TOTH Project au adus muzica neconventionala pe scena Ateneului, prin piesele "Cocoon", "Puls" si "Hiperboreea" interpretate la instrumente de percutie, in acompaniamentul orchestrei de violoncele.

Doru Trascau, liderul trupei The Mono Jacks, a interpretat alaturi de 35 de copii din ansamblul "Cor cu Dor" condus de Teodora Jaworski, melodia rock "1000 de Da".

Seara s-a incheiat memorabil cu doua melodii interpretate cu mult talent si emotie de soprana Irina Iordachescu - "One day I'll fly away" si "Ave Maria".

Ca in fiecare an, programul Hope Concert a fost completat de povestile unor beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children.

Publicul i-a putut cunoaste pe Monica si Geri, doi tineri abandonati la varste fragede in terifiantele leagane de la Sighet si Cavnic. Cei doi s-au cunoscut intr-una din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children, iar dupa ce au implinit 19 ani, Fundatia i-a sprijinit sa isi gaseasca un loc de munca.

O alta poveste impresionanta este cea a Marioarei Moldovan, o mama singura cu sase copii pe care Hope and Homes for Children a ajutat-o sa isi refaca locuinta distrusa in urma unui incendiu, i-a oferit sprijin medical pentru ea si copii si a ajutat-o sa cumpere cateva animale pentru ca familia sa isi asigure hrana zilnica.

Dina Bogar este o alta tanara care a crescut intr-o casa de tip familial deschisa de Hope and Homes for Children si care este in prezent studenta in ultimul an la Universitatea Babes Bolyai, sectia pedagogie.

La Hope Concert 2018 au fost prezenti Excelenta Sa doamna Michele Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze in Romania si Excelenta Sa domnul Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii in Romania.

Alaturi de Mark Cook si de sotia sa, Caroline, fondatorii Hope and Homes for Children, au fost prezenti si Richard Greenhalgh, Chair of the Board of Trustees, si Sue Rooke, Director of Resources in cadrul Hope and Homes for Children.

"In 1998, eu si sotia mea, Caroline, ne-am decis sa venim in Romania si sa vedem cum putem ajuta. Visul lui Caroline a fost sa inchida fiecare orfelinat din Romania. Am crezit ca e imposibil, dar ne-am propus o tinta si am avut sprijinul unor oameni extraordinari care au donat bani, in principal din Marea Britanie, dar si din lume, precum si din Romania. Acum mai sunt 6.500 de copii in institutii.

Echipa de aici, din Romania a fost pioniera si acum ofera un exemplu in ceea ce priveste dezinstitutioalizarea. In acest moment 8 milioane de copii se mai afla incarcerati in institutii in intreaga lume, iar scopul nostru este eliminarea institutionalizarii la nivel global.

Romania conduce in aceasta munca, a creat un model si echipe din alte tari vin aici sa vada cum se face. Le multumesc celor din echipa Hope and Homes for Children din Romania, au muncit foarte mult in acesti 20 de ani, in ciuda tuturor problemelor si greutatilor pe care le-au intampinat, lucrurile s-au miscat datorita dedicarii si implicarii lor", spune Mark Cook, fondatorul Hope and Homes for Children.

De asemenea, si vedetele au raspuns invitatiei Hope and Homes for Children: Catalin Maruta (PRO TV), Marius Pancu (Digi 24), stilistul Adina Buzatu, Otniela Sandu, concurenta in emisiunea "Supravietuitorul" de la PRO TV.

Hope and Homes for Children este o organizatie fondata in Marea Britanie

in anul 1994, de catre sotii Mark si Caroline Cook, cu scopul de a reconstrui orfelinatele distruse in urma razboiului din Bosnia.

Lucrand cu copiii din orfelinate, si-au dat seama ca, de fapt, principala lor nevoie era dragostea si siguranta

unei familii.

In Romania, Hope and Homes for Children a inceput proiectele in 1998, cand in orfelinate erau peste 100.000 de copii. Astazi, in aceste institutii de tip vechi mai sunt doar 6.500 de copii.

Copiii care cresc in orfelinate manifesta intarzieri in dezvoltarea fizica, emotionala, sociala si cognitiva. Tinerii care parasesc institutiile au probleme in a deveni independenti si sunt expusi la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial.

Misiunea Hope and Homes for Children este sa inchida toate orfelinatele din Romania pana in anul 2026.

"Foarte multe dintre familiile cu care lucram au un optimism pe care si eu mi-as dori sa il am uneori. Foarte multe dintre aceste familii cu multi copii nu au absolut nimic pe lumea asta, traiesc in niste conditii de neimaginat, in cocioabe facute din carton, din plastic, stau iarna in frig, fara foc, fara incalzire, fara apa curenta, fara electricitate si supravietuiesc cumva. In jur de 300.000 de oameni in tara noastra supravietuiesc asa.

Impreuna cu sustinatorii nostri, in ultimii 20 de ani, am reusit sa ajutam 50.000 de copii din Romania sa aiba parte de copilaria pe care o merita. Vom continua sa facem acelasi lucru si pentru cei 6.500 de copii care mai sunt in orfelinate, dar si pentru cei 300.000 de copii care risca sa ajunga in institutii.

In acesti 20 de ani am reusit sa pastram o legatura atat de apropiata intre echipa Hope and Homes for Children si cei pe care ii ajutam si lucrul acesta face ca programele noastre sa fie atat de puternice.

Echipa Hope and Homes for Children din Romania e formata din oameni care sunt impreuna de la inceput, ei sunt oamenii care reusesc sa miste muntii intr-adevar si sa faca astfel incat in cativa ani sa traim intr-o Romanie fara institutii pentru copii", spune Stefan Darabus, director regional, Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Sponsori: UPC Romania, Farmacia Alphega

Parteneri strategici: Kaufland Romania, Holcim Romania, BRD Groupe Societe Generale, ARVAL BNP Paribas Group si Jysk Romania

Partener media principal: PRO TV

Organizatorul evenimentului: Quartz Media Production

Eveniment recomandat de Europa FM

Partener muzical: HaHaHa Production

Eveniment sustinut de: FIVE'S, Filarmonica "George Enescu", Oveit, Gitana, Aqua Carpatica, Antalis

Parteneri media: Adevarul, Click!, Catavencii, Blitz TV, Revista Cariere, Observator Cultural, Nine O'Clock, Agerpres, Parents, CSR Media, Qbebe, Business24, Ziare.com, ZiarMM si Cocor Spa Hotel.

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 55 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere.

Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate.

Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, 5.185 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 455 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat.

Astfel, 28.436 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.922 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 879 in regim de urgenta si 8.546 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

Pana in acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.

"Hope and Homes for Children a crescut foarte mult in acesti 20 de ani, a ajuns la maturitate, asemenea unui copil care a trecut prin scoala, iar acum se pregateste sa faca fapte de oameni mari. In urmatorii 8 ani vom inchide ultimele institutii din Romania, iar asta va fi mostenirea pe care Hope and Homes for Children o va lasa acestei tari", sustine Dragos Bucurenci, Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children.

Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Hope Concert 2018 , #Leadership autentic