Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Leadership > Cursuri pentru manageri
A   A   A

Tehnici de public speaking: Cum depasesti teama in doar 3 zile

Tehnici de public speaking: Cum depasesti teama in doar 3 zile
Discursurile si leadershipul se invata vorbind si actionand, nu doar citind, este de parere Andy Szekely, antreprenor, autor si speaker profesionist.
Mai mult decat atat, arta vorbitului in public se poate invata in doar trei zile, iar teoriile se aplica oricarui tip de discurs.

Ai nevoie de doua ingrediente: "Sa stii continutul (Ce vrei sa transmiti)" si "Sa stii metoda (Cum sa transmiti)", spune specialistul.

Cum devii un speaker peste weekend

Desigur, ai nevoie de sustinere pentru a ajunge la o astfel de performanta, insa daca iti doresti sa depasesti aceasta bariera, Andy Szekely iti propune un Bootcamp creat special pentru cei ca tine.

"Metoda pe care noi o predam este unica in lume si presupune sa stii exact in fiecare clipa a prezentarii tale in ce forma sa pui continutul pe care il prezinti", spune speakerul.

Practic, exista cinci "cofraje" in care acest continut sa fie "turnat" de catre participantii care vin in tabara sa.

"Partea interesanta este ca cele cinci cofraje functioneaza pentru orice tip de continut, de la povestile personale emotionante, pana la specificatiile tehnice ale unui produs", sustine specialistul.

Ce faci intr-un Bootcamp de public speaking
Bootcamp inseamna tabara de antrenament, asemanator cantonamentelor sportive. "Nu prea facem altceva. Ne scufundam 100% in procesul de invatare", explica acesta.

Dupa cele 3 zile, ai ocazia sa vorbesti pe o scena in fata unui public platitor care iti va oferi feedback pe formulare speciale, pregatite de organizatori.

"Este o experienta unica exceptionala pentru cursanti pentru ca au ocazia sa creasca accelerat si sa contribuie masiv in acelasi timp la procesul de invatare al altor oameni", spune Andy Szekely.

El numeste aceasta tabara "un cocktail de experienta si invatare foarte puternic", pe care l-a imaginat in urma cu 3 ani si care "a functionat impecabil de la prima incercare".

Ca exemplu concret, Szekely spune ca jumatate dintre cei care au trecut prin acest proces sunt acum speakeri frecventi pe scenele de business si de dezvoltare personala din Romania.

Cum treci psihic peste teama in doar trei zile

Printr-un cocktail de trei metode dintre care cea mai importanta este "desenzitivizarea treptata", raspunde expertul.

Aceasta presupune sa repeti diverse portiuni din discurs de suficiente ori, pana cand fluenta pe care o castigi iti da incredere ca poti spune tot discursul cursiv.

"La asta adaugam un tip foarte specific de feedback pe care participantii il invata din prima zi si tehnicile de incalzire pe care noi le folosim ca speakeri profesionisti cu cateva zeci de secunde inainte de a incepe sa vorbim", completeaza acesta.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 07 Februarie 2014, ora 12:45
 Autor:  Oana Dimitriu

 Articol citit de 2938 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor