Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Leasing > Stiri Leasing
A   A   A

Leasingul - motivele pentru care poti intelege gresit acest produs bancar

Leasingul - motivele pentru care poti intelege gresit acest produs bancar
Foto: Pixabay.com
Numai uitandu-ne la denumirea produsului, ne dam seama care este, de fapt, rostul acestui produs bancar. Astfel, leasing inseamna, prin natura acestui cuvant, a "inchiria".
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, ce este leasing-ul.

Leasingul este un instrument financiar pe termen mediu sau lung utilizat pentru inchirierea sau achizitionarea de active noi sau second-hand.

De-a lungul timpului, au aparut doua tipuri de leasing, cel operational si cel financiar.

Leasing-ul financiar este o finantare pe baza de active, deoarece dreptul de proprietate al companiei de leasing asupra activului confera acesteia o garantie suficienta pentru acordarea finantarii, in majoritatea situatiilor.

Leasing-ul operational este asemanator cu un contract de inchiriere pe termen lung (peste un an), iar la sfarsitul perioadei contractuale bunul este returnat catre firma de leasing, care are riscul valorificarii acestuia.

Putem spune ca, asemenea unui contract de inchiriere, in prim-planul operatiei economice sta, initial, utilizarea obiectelor inchiriate, care pot fi de la masini pana la cladiri, si nu proprietatea asupra acestora. Astfel, tu, ca beneficiar, primesti temporar dreptul de folosinta asupra obiectelor care raman, insa, in proprietatea celui care ofera finantarea in leasing sau care le cumpara pentru a le inchiria, dupa caz.


CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

Cum sa iti inveti copilul sa puna bani deoparte. Metoda de acasa, practicata ca la banca

Depozitele in lei sau cele in valuta: care sunt mai avantajoase

Regula 75-15-10. Organizeaza-ti banii in cel mai eficient mod ...citeste mai departe despre "Leasingul - motivele pentru care poti intelege gresit acest produs bancar" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 Octombrie 2020, ora 08:30

 Articol citit de 356 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor