Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare?

Miercuri, 13 August 2014, ora 15:45
3882 citiri
Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare?

Firmele au dreptul sa perceapa dobanzi penalizatoare partenerilor contractuali care nu achita la timp bunurile sau serviciile achizitionate, in baza Legii nr. 72/2013. In situatia in care ei percep aceste dobanzi, trebuie sa emita facturi? Iata care este raspunsul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Legea nr. 72/2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata a unor sume de bani rezultand din contracte incheiate intre profesionisti si intre acestia si autoritati contractante, aflata in vigoare din 5 aprilie 2013 si care a transpus in legislatia nationala prevederile Directivei 2011/7/CE privind combaterea intarzierii la plata in tranzactiile comerciale (pe care Romania era obligata sa o implementeze in legislatia autohtona pana in 16 martie 2013), stabileste termene de plata si o dobanda penalizatoare care se aplica in cazul contractelor incheiate intre firme.

Citeste mai multe despre Fiscul raspunde: Este necesara facturarea dobanzii penalizatoare prevazuta de Legea nr. 72/2013 pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#facturare dobanzii penalizatoare, #dobanda penalizatoare lege , #Stiri Legislatie