Executorul poate incepe executarea silita, fara acordul instantei

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 11:46
3260 citiri
Executorul poate incepe executarea silita, fara acordul instantei
Foto: Web Site Leads

Codul de procedura civila a suferit modificari in luna octombrie, una dintre cele mai importante noutati fiind aceea ca executorul judecatoresc poate sa inceapa executarea silita fara sa mai fie necesar sa treaca prin instanta.

La randul ei, instanta trebuie sa investeasca titlurile executorii, altele decat hotararile judecatoresti, cu formula executorie. Aceste prevederi aduc avantaje, dar si dezavantaje pentru cei care nu isi mai pot plati creditele si ajung in situatia in care sunt executati silit de catre banci, sustin specialistii contactati de AvocatNet.ro.

Legea nr. 138/2014 a adus modificari substantiale Codului de procedura civila, printre principalele schimbari numarandu-se cele referitoare la executarea silita, a declarat pentru AvocatNet.ro Raluca Gheorghiu, avocat in cadrul Ionescu si Sava.

Astfel, una dintre modificarile cele mai importante, in opinia avocatului, priveste renuntarea la procedura incuviintarii executarii silite de catre instanta de judecata prin revenirea la incuviintarea executarii de catre executorul judecatoresc.

Citeste mai multe despre Executorul poate incepe executarea silita, fara acordul instantei pe AvocatNet.ro.

#executare silita, #executare silita fara acordul instantei , #Stiri Legislatie