3 ținute office ale femeii anului 2022: feminine și cu atitudine

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 18:44
678 citiri
3 ținute office ale femeii anului 2022: feminine și cu atitudine
FOTO: zonia.ro

Doi ani de pandemie au ținut femeile departe de birou, departe de mediul în care feminitatea poate fi exprimată și prin vestimentație. Doi ani în care rochiile sau costumele au fost înlocuite, poate, de pantaloni comozi și bluze sau cămăși potrivite pentru a apărea în fața display-urilor.

Poate, dacă la început a părut un aspect confortabil, după un timp a aceasta a fost simțită ca o lipsă, ca un dor, cum spun românii. Aceasta poate pentru că lipsea ritualul de a se îmbrăca zi de zi și de a fi conștientă de feminitatea ei.

Prima toamnă fără restricții la evenimente business

În 2022 este prima toamnă, după doi ani, fără restricții. Femeia se poate vedea în întregul ei. Multe dintre ele se întorc total în colectivitate și evenimente legate de carieră. Este momentul cel mai bun să readopte feminitatea prin ținute, iar în acest context anumite modele de rochii elegante sunt elemente importante de conexiune cu acea parte ignorată în contemporaneitate.

De ce rochii? Pentru că istoric, ancestral, femeia a purtat rochie, chiar dacă în ultimul secol costumul în două piese a tot înlocuit tendința.

În continuare descriem rochii care impun feminitate, atitudine și putere pentru reîntoarcere la birou.

Rochia în cloș midi

Impusă ca etalon al feminității și eleganței de către Coco Chanel, rochia în cloș de lungime medie este o piesă vestimentară care îmbină rafinamentul, senzualitatea și spiritul practic. Aceasta pentru că este ușor de purtat, asigură libertate în mișcare și subliniază în mod subtil senzualitatea, fără a o accentua.

Rochia de tip sacou

Rochia de tip sacou urmează silueta feminina, aduce o notă de prestanță și sobrietate, fără a estompa senzualitatea.

Este tipul de rochie care se încadrează foarte bine chiar și în birourile cu reguli vestimentare mai stricte, întrucât tiparul seamănă foarte mult costumelor în două piese, grație sistemului de prindere prin nasturi.

Într-o varietate de culori, croiuri, modele și cu mânecă scurtă, medie sau scurtă pe Zonia.ro, magazin cu ținute de damă.

Rochia tip sarafan

Ușor de îmbrăcat și purtat, cu un croi clasic, dar de factură feminină, rochia de tip sarafan este una dintre cele mai populare ținute ale profesionistelor din orice domeniu. Aceasta pentru că are un croi permisiv, adaptabil oricărei siluete. În plus, este ușor de îmbrăcat și adaptat în zilele în care totul este pe fugă. Așa cum se întâmplă, de fapt, în viața oricărei profesioniste active.

O notă de final: mai multă culoare

Tot acești ultimi doi ani au trimis oamenii, indiferent de domeniul în care lucrează, într-un proces de introspecție. Așa au realizat că tot ce spun, arată, poartă le influențează starea. Starea contribuie la atitudine și productivitatea. Așa că, din punct de vedere al culorii au ales note încărcate de vitalitate, estompând din clasicele tonuri reci neutre.

Puterea și atitudinea, până la urmă, vin din alegeri. Să fii femeia de business a anului 2023 poate fi a ta prin ce definești acum în 2022. E timpul.

#rochii, #rochii elegante , #Stiri Lifestyle