5 lucruri de stiut despre oja semipermanenta

Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 18:05
1092 citiri
5 lucruri de stiut despre oja semipermanenta
oja semipermanenta FOTO: freepik.com

Oja semipermanenta este o tehnica de manichiura care pastreaza unghiile perfect ojauite, fara defecte, timp de pana la doua saptamani. Ideala inainte de un concediu la mare sau pentru picioare cand sosesc zilele frumoase, aceasta metoda este totusi controversata. Solutie miraculoasa sau ruina pentru unghiile noastre? Iata cateva lucruri de stiut despre oja semipermanenta.

Ce este oja semipermanenta?

Oja semipermanenta este un gel acrilic amestecat cu oja, aplicat pe unghie si care se usuca prin UV. Are aceeasi textura ca o oja clasica, este si lichida si are si mai multa stralucire. Ramane ireprosabila, fara sa se pateze sau sa se descuameze pana la 18 zile.

Cum se aplica o oja semipermanenta?

Aplicarea ojei semipermanente are loc ca o aplicare clasica de oja. In institut, cosmeticiana incepe prin a pregati unghiile: ea pileste, curata si impinge cuticulele inapoi.

Apoi aplica o baza. Cand se termina prima mana, aceasta se este introdusa timp de 30 de secunde sub lampa cu LED UV. In acest timp, cosmeticiana se ocupa de mana a doua.

Apoi aplica doua straturi de oja cu inca 30 de secunde de uscare intre cele doua treceri.

In cele din urma, cosmeticiana aplica un strat superior care se usuca si sub o lampa UV. O aplicare semipermanenta de oja dureaza intre 25 si 30 de minute. Spre deosebire de o manichiura clasica, oja semipermanenta nu necesita timp de uscare. Unghiile sunt impecabile inca de la sfarsitul aplicarii.

In ceea ce priveste culorile, exista, in functie de marca, o alegere aproape echivalenta cu cea gasita pentru ojele clasice: nud, colorata, cu sclipici, toate stilurile de manichiura sunt disponibile in versiuni semipermanente.

Cum elimini oja semipermanenta?

La doua saptamani de la instalare, cand unghiile cresc din nou si apare o delimitare intre oja si piele, este timpul sa indepartezi oja semipermanenta. Pentru a face acest lucru, revii la salon. Cosmeticiana infasoara apoi unghiile de bumbac imbibate cu acetona, infasurate ele insele in folie de aluminiu. Aceasta operatie dureaza aproximativ cincisprezece minute. De asemenea, poti alege sa iti scoti semipermanentul acasa, datorita truselor vandute in saloane sau pe internet.

Dupa indepartarea ojei semipermanente, aplica un ulei nutritiv pe unghii pentru a le regenera.

Care sunt avantajele ojaui semipermanent?

Oja semipermanenta este o mica revolutie pentru femeile grabite care nu au timp sa schimbe oja la fiecare patru dimineti sau pentru cele care isi folosesc deseori cele zece degete. Si, dintr-un motiv bun, ramane impecabil timp de 15 zile, cu acelasi finisaj ca si la momentul aplicarii. In plus, exista o gama foarte larga de culori. Prin urmare, este o solutie practica si eficienta pentru a fi frumoasa pana la varfurile unghiilor in orice situatie.

De ce oja semipermanent are o reputatie proasta?

Unghia este sufocata timp de cincisprezece zile sub patru straturi de oja. Care nu este cel mai bun mod de a le face Este esential sa ceri sfaturi manichiuristei inainte de a incepe. Ea va fi in masura sa spuna daca unghiile pot rezista la oje semipermanente fara deteriorari. In cele din urma, pentru a evita maltratarea unghiilor, este mai bine sa ai grija sa indepartezi corect oja semipermanenta fara a o rupe sau slefui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oja, #oja semipermanenta, #manichiura eleganta , #Stiri Lifestyle