Cărucior pentru copii sau scaun înalt – foarte convenabil în călătorii

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 19:09
834 citiri
Cărucior pentru copii sau scaun înalt – foarte convenabil în călătorii
carucior FOTO: Kidso.ro

Parintii moderni prefera sa calatoreasca cu copilul. Cel mic ii insoteste oriunde, in destinatii apropiate sau mai indepartate. Desigur, calatoriile lungi devin posibile doar dupa ce micutul mai creste, adica dupa primele luni, precum si dupa ce calatoria in familie este prevazuta cu accesoriile si articolele necesare.

Cu toate acestea, sunt posibile scurte plimbari si vizite chiar si in primele saptamani ale nou-nascutului. Din acest motiv, multi parinti prefera o abordare de genul "De ce articole este nevoie pentru ca cel mic sa se simta confortabil si in siguranta?", in loc de: "Cand este copilul pregatit pentru aventura?".

Pentru bebelus poate fi o adevarata provocare sa iasa la o plimbare de cateva ore in parc, o vizita la bunici sau o adevarata excursie de cateva zile departe de casa. In fiecare dintre aceste cazuri este necesar un carucior, eventual cu un cos mobil sau scaun auto. Aceste instrumente si-au dovedit de-a lungul timpului calitatile incontestabile si comoditatea in drumetii.

Totusi, poate un scaun auto pentru copii sa inlocuiasca un carucior si invers, in calatorie?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde in primul rand de atitudinea parintilor, de viata lor de zi cu zi, de modul lor de viata si de miscare, precum si de nevoile individuale ale micutilor.

Fotografie: Kidso.ro

Magazinele specializate in articole pentru copii ofera scaune multifunctionale, care, pe langa faptul ca sunt folosite pentru transportul in masina, fiind potrivite pentru dormit si sederea zilnica a copilului acasa si afara. De asemenea, pot fi folosite ca sezlong pentru bebelusii de cateva luni. Caruciorul este instrumentul clasic universal pentru deplasare, atat pentru un nou-nascut, cat si pentru un copil aflat in urmatorii ani de dezvoltare.

Modelul si aspectul difera, diferentele pot fi in accesoriile pe care le are caruciorul, ce posibilitati de transformare poseda, varsta pana la care se poate folosi, anotimp sau alte caracteristici.

Fotografie: Kidso.ro

Spre bucuria majoritatii parintilor, producatorii de articole pentru copii isi imbunatatesc permanent produsele pentru a raspunde nevoilor familiilor tinere. In reteaua comerciala exista produse pentru cei mici care imbina cu pricepere mai multe functii in cresterea bebelusului mic si sunt absolut necesare in anumite faze ale cresterii acestuia.

Carucioarele multifunctionale devin din ce in ce mai populare pentru parinti. Acestea sunt modelele combinate cunoscute sub numele de carucioare 2 in 1 sau 3 in 1. Marile lor avantaje se datoreaza in principal capacitatii lor de a combina mai multe elemente de baza pentru a acoperi nevoile esentiale ale unui copil in crestere.

Caruciorul combinat inseamna practic un model care contine un cos mobil universal. Acesta, la randul sau, poate fi folosit simultan ca dispozitiv pentru calatoria in siguranta a bebelusului mic in masina, precum si pentru transportul nou-nascutului de acasa la carucior, masina, clinica pentru copii etc.

In varianta extinsa, caruciorul poate fi transformat cu ajutorul mai multor elemente mobile in un cos separat si scaun auto. Piesele individuale sunt realizate astfel incat sa poata fi amplasate rapid si usor pe baza structurii mobile si utilizate corespunzator.

In acest fel, se realizeaza un ansamblu optim pentru o calatorie sigura, linistita si confortabila pentru parinti, impreuna cu micutul lor.

Fotogragie: Kidso.ro

Practicitatea carucioarelor combinate le face sa fie unul dintre cele mai cautate modele de pe piata. In plus, sunt potrivite pentru toate anotimpurile. Modelele sunt realizate din materiale de inalta calitate, iar husele textile sunt usor de indepartat si de curatat. Multe dintre accesoriile suplimentare, precum genti pentru copii, copertine, umbrele, huse sunt universale si pot fi combinate cu usurinta cu modelele disponibile.

Pentru cărucioarele 3 in 1, scaunul auto disponibil ofera instrumentele deosebit de necesare unei calatorii, lucru obligatoriu pentru protectia copilului. Aceasta este o cerinta legala obligatorie, de la nastere pana la o anumita varsta, si presupune ca cel mic sa fie asezat intr-un scaun special sau pe bancheta din spate a vehiculului.

Acest lucru este necesar pana la atingerea unei anumite inaltimi, care pentru Bulgaria este de 150 cm, sau pana la implinirea varstei de 12 ani. Expertii au decis ca numai cu dispozitivul necesar pentru masina si purtarea centurilor de siguranta, viata si sanatatea copiilor este sigura in timpul transportului.

#carucior, #carucior copii , #Stiri Lifestyle