Ce greseli sa eviti cand te tunzi singur acasa

Joi, 04 Iunie 2020, ora 13:57
1950 citiri
Ce greseli sa eviti cand te tunzi singur acasa

Esti barbat, ai o masina de tuns si nu ti-e frica s-o folosesti. Sau ai o pereche de foarfece si te gandesti ca nu-i mare lucru sa fii frizer. Daca te afli in a doua situatie, pune mana pe un card de credit si cumpara-ti o masina de tuns buna. Pentru ca orice s-ar intampla, nu e ok sa te tunzi singur cu foarfeca.

Daca crezi ca e ok, e o iluzie, uita de varianta asta. Mai bine te-ai concentra pe cum sa manuiesti corect aparatul de tuns, care este mult mai sigur, dar prezinta si el niste riscuri minore. Le discutam mai departe in detaliu, ca sa obtii o tunsoare cat de cat decenta la tine acasa.

Nu astepta prea mult

Cand ai mult par de tuns, ai mult loc pentru greseli. In general, un par lung este o provocare si pentru frizerii cu experienta. Regula numarul 1 in ingrijirea podoabei capilare acasa este sa nu lasi timpul sa treaca.

Mai bine iei cate jumatate de centimetru odata la 2 saptamani, decat sa te razboiesti cu pletele rebele. Pentru ca, dupa mai mult de o luna de la ultima vizita la salon, va fi mult mai greu sa urmezi conturul dat de frizerul tau.

Nu te grabi

Planifica, gandeste, masoara de trei ori si taie o data. Nu e o cursa aici. Abordeaza situatia metodic si cu rabdare. Foloseste mai intai capatul cel mai mare al aparatului, care tunde cel mai putin din fire. Daca simti ca nu-i destul, mai scade putin lungimea. Foloseste diversele adancimi ale aparatului progresiv, nu agresiv.

Nu urca prea sus

Exista tunsori si tunsori. Dar tunsoarea clasica pentru barbati are trei sectiuni: varful, unde parul e mai lung, baza, unde ar trebui sa fie periuta si zona de mijloc, care face tranzitia frumoasa intre cele doua.

E ok sa folosesti aparatul indeaproape in partea inferioara, dar ridica masina de tuns pe masura ce urci spre crestet. Evita tendinta de a urma conturul capului in timp ce urci, pentru ca vei obtine o frizura nefireasca.

Nu face o trecere prea brusca

Acea parte de mijloc este, de fapt, cea mai importanta. Pentru ea iti platesti frizerul cat il platesti. Si adevarul este ca nu vei obtine niciodata rezultate la fel de bune acasa. Dar nu e imposibil sa iasa bine.

Secretul este sa ajustezi treptat. Schimba capetele masinii de tuns si lungimea parului pe masura ce avansezi de la baza catre varful capului, pentru a trece lin de la parul scurt la cel lung.

Nu desena linii

E o diferenta intre un par ordonat si un par cu forme geometrice. Evita tendinta de a contura unghiuri foarte drepte, in special pe linia gatului. Trebuie sa lasi forma fireasca a parului sa prinda contur.

Mai putin chiar e mai bine in situatia asta. Lasa-l sa creasca cum ii vine firesc. Treaba ta este doar sa-l scurtezi, nu sa-l chinui pana ajunge sa semene cu un trapez.

Hai ca nu-i atat de greu pe cat pare. Ai rabdare, urmeaza sfaturile de mai sus si fii curajos. Iar mai presus de orice, investeste intr-o masina buna de tuns. O poti folosi si pentru ingrijit barba, daca vrei s-o lasi ceva mai lunga. Iar daca o cumperi prin CardAvantaj, primesti masina de tuns acum si o platesti treptat, in rate fara dobanda*.

*Dobanda zero se aplica daca se achita lunar suma totala de plata, astfel cum este evidentiata in extrasul de cont emis de catre Banca. Pentru o limita de credit de 5.367 lei, dobanda fixa este de 28%/an, rata lunara de plata este de 512,57 lei, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 38,94%, fiind calculata pentru suma mentionata mai sus retrasa in intregime in prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (Romania) S.A. si rambursata in 12 rate lunare egale. Valoarea totala platibila este de 6.307,27 lei incluzand dobanda, comisionul anual de administrare cont curent de card in valoare de 49 lei si costul de utilizare a mijlocului de plata in valoare de 107,69 lei.

#tuns acasa, #aparat tuns, #tuns barbat , #Viata personala