Ce tip de pavilion grădină să alegi și cât de mare

Marti, 14 Iunie 2022, ora 16:30
610 citiri
Ce tip de pavilion grădină să alegi și cât de mare
FOTO: unsplash.com

Pavilioanele grădină sunt perfecte pentru a crea o zonă de relaxare pe terasă sau în curte. Fie că te adăpostești de ploaie sau de soare, un pavilion grădină oferă un refugiu elegant și poate fi folosit chiar și pentru a proteja un grătar sau un mobilier terasă.

Disponibile într-o gamă largă de forme, materiale, dimensiuni și culori, pavilioanele de grădină trebuie, în general, să fie selectate pentru a se potrivi cu restul decorului grădinii. Dacă sunt acoperite cu o structură cu zăbrele, pavilioanele pot oferi un cadru excelent pentru plantele cățărătoare.

Însă un pavilion grădină poate fi de diferite tipuri, poate fi realizat din numeroase materiale, care diferă ca rezistență și durabilitate, și poate avea diferite dimensiuni. Citește mai departe pentru a găsi un pavilion grădină potrivit pentru tine.

Pavilion grădină independent

Pavilioanele independente sunt de obicei alcătuite dintr-un cadru metalic acoperit cu un baldachin din țesătură. O opțiune excelentă pentru a crea un spațiu dedicat pentru relaxare în grădină, aceste tipuri de pavilion grădină pot fi folosite pentru a te proteja de razele UV și de precipitații (cu condiția ca învelișul superior să fie impermeabil). În plus, panourile laterale pot fi folosite pentru protecția împotriva vântului.

Pavilion grădină de tip lean-to

Pavilioanele de tip „lean-to” au nevoie de un perete de care să se sprijine și sunt structuri mai permanente decât modelele independente. De obicei sunt instalate pe o terasă și sunt accesate prin intermediul unor ferestre franceze sau al unei uși glisante. Majoritatea pavilioanelor de acest tip au un acoperiș cu o singură pantă. Aceste pavilioane pot fi independente, dar sunt mai frecvent fixate de perete pentru un suport suplimentar.

Pavilion grădină de tip pop-up

Adesea denumite corturi, pavilioanele grădină de tip pop-up sunt de obicei scoase pentru picnicuri sau folosite ca standuri temporare de piață. Destul de simplu din punct de vedere al designului, acest tip pavilion gradina pop-up paote fi pliat ca o umbrelă! Acest lucru înseamnă că poate fi depozitat ori de câte ori nu este folosit.

Dimensiunile pavilioanelor

Dimensiunea unui pavilion grădină se măsoară în suprafață (lungimea înmulțită cu lățimea). Este important să acorzi o atenție deosebită dimensiunilor fiecărui model înainte de cumpărare și să ții cont de cerințele tale. Calculează spațiul necesar pentru toate echipamentele pe care este posibil să le folosești sub pavilion (seturi de mobilier terasă, hamace, grătare etc.) și alege pavilionul în consecință. Merită să reții că pavilioanele standard rareori măsoară mai mult de 3 m în înălțime.

Materiale pentru foișoare: o prezentare generală

De cele mai multe ori, cadrele pavilioanelor de grădină sunt fabricate din metal, dar tipul de metal și tratamentele metalice utilizate variază.

Oțel acoperit cu pulbere

Un material moderat de greu și ieftin, oțelul acoperit cu pulbere este de obicei acoperit cu un strat de rășină epoxidică pentru o protecție sporită împotriva ruginii. Singurul dezavantaj al acestui material este că, în cazul în care este zgâriat, umiditatea poate intra în contact cu metalul în sine, ceea ce va provoca în cele din urmă apariția ruginii.

Aluminiu

Aluminiul se oxidează foarte ușor, ceea ce este de fapt un lucru bun, deoarece oxidul de aluminiu produs este mult mai dur decât aluminiul în sine, ceea ce face ca materialul să fie foarte rezistent la rugină. De asemenea, aluminiul se pretează perfect la modele ușoare și aerodinamice. Cu toate acestea, aluminiul poate începe să se zgârie și să-și schimbe culoarea în timp.

Fier forjat

Fierul forjat este puternic și rezistent, dar trebuie să fie acoperit cu un inhibitor de rugină. Spre deosebire de o mulțime de metale, acesta poate fi vopsit cu ușurință. Greutatea acestui material înseamnă că stă ferm în poziție și, deși va trebui să asiguri în continuare un pavilion grădină din fier forjat, acesta va face față mai bine vânturilor puternice.

Lemn

Calitatea unui anumit lemn depinde de specia sa și de modul în care a fost tratat. Lemnul tratat termic (prin autoclavare sau alt procedeu termic) nu necesită aplicarea unui tratament insecticid sau fungicid.

Lemnele exotice, cum ar fi tecul și eucaliptul, nu putrezesc, dar trebuie unse cu ulei pentru a le ajuta să-și păstreze culoarea. De asemenea, acestea sunt rezistente în mod natural la ciuperci și insecte. Alte tipuri de lemn, cum ar fi lemnul de conifere și lemnul de esență tare, necesită tratamente specifice, inclusiv coloranți, lacuri sau vopsea.

#gradina, #pavilion gradina , #Stiri Lifestyle