Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Lifestyle > Stiri Lifestyle
A   A   A

Cum încurajăm o mentalitate bazată pe creștere profesională în rândul angajaților

Cum încurajăm o mentalitate bazată pe creștere profesională în rândul angajaților
angajati FOTO: Shutterstock.com
O carieră fulminantă se bazează pe multe elemente, pentru a se transforma din visul unui intern în motivul de mândrie al unui manager cu palmares de invidiat. Dorința permanentă de creștere este un sentiment pe care angajații îl pot simți organic numai în organizațiile care au făcut din aceasta o adevărată cultură. Într-o companie axată cu adevărat pe creșterea continuă, angajații se simt motivați și susținuți permanent. Pentru a face posibil acest scenariu, un leader cu viziune are datoria de a implementa anumite strategii.
Cum sporim entuziasmul angajaților

Este de la sine înțeles că dorința de a crește se leagă de o atitudine pozitivă asupra organizației, respectiv a obiectivelor acesteia. Un angajat care nu crede în el însuși nu-și va putea asuma o misiune pe termen lung. Tocmai de aceea, încurajarea identității, talentului și a abilităților fiecăruia dintre ei este primul pas pentru a obține o mobilizare de lungă durată. Nu în ultimul rând, construirea unei mentalități potrivit căreia drumul către succes trece și prin eventuale eșecuri poate da naștere unui mediu de lucru mai sănătos.

Ce rol joacă spațiul de lucru

Ne aflăm într-o perioadă în care conștientizăm mai bine ca oricând valențele locului în care ne întâlneam altădată zi de de zi cu fiecare dintre colegii de serviciu. Criza sanitară va trece la un moment dat, dar nevoia de lucra în colectiv va exista mereu, iar locul cel mai bun pentru a colabora cât mai fructuos rămâne biroul. Astăzi ne vedem obligați să ținem cont de mai mult decât de simplele norme de protecție a muncii sau de prevenire a incendiilor. Primul loc tocmai a fost luat de nevoia protecției sanitare, ca factor de recâștigare a încrederii în rândul angajaților și chiar a rezidenților din marile parcuri de business.

Implementat deja în clădirea H3 din West Gate, parcul de birouri clasa A ce găzduiește companii precum Accenture, Societe Generale European Business Services, Ericsson, Siemens, Citibank sau Medicover, IMMUNE Building Standard™ poate fi soluția de viitor. Certificarea elaborată de compania Genesis Property include 135 de măsuri de protecție sanitară, cum ar fi sistemele de purificare a aerului și de dezinfectare a suprafețelor de cea mai nouă generație, cu funcționare 24/7, sistemele de dezinfecție a aerului cu raze UV în lifturi, pentru un transport sigur între etaje, precum și sistemul de purificare a apei.

Care sunt efectele pozitive ale dorinței de a crește

Atunci când efortul și talentul sunt considerate resurse la fel de valoroase pentru fiecare dintre angajați, ținta de termen lung trebuie să fie mereu una dinamică. O echipă motivată mereu să-și depășească limitele se va concentra pe scopuri majore, și va acționa cu un minimum de anxietate în momentele de presiune. Aceasta, pentru că procesele interne nu vor fi îngreunate de rutină sau de eventuala relație dificilă dintre angajați. Acolo unde performanța se face simțită, satisfacția nu întârzie să apară.

De ce angajații au nevoie să învețe permanent

Activitatea de la birou nu se rezumă doar la deadline-uri, la elaborarea prezentărilor sau la implementarea proiectelor. Ideile inovatoare apar numai atunci când lăsăm loc informațiilor noi. Companiile care investesc în coaching, în mentorat și în programe de training colaterale activității se bucură de o forță de muncă mai motivată. Astfel, organizațiile reușesc să livreze inovație cu un efort mai redus și să își mărească productivitatea fără a pune presiune pe angajați.

Ce rol are feedback-ul constant

Acesta este un skill important pentru manageri și o unealtă extrem de utilă pentru fiecare dintre angajații din departamente. Modul în care dăm feedback trebuie să fie cât mai util, cât mai obiectiv și cât mai clar formulat. De asemenea, a primi firesc un feedback nefavorabil, dar formulat constructiv, este o abilitate care se învață de-a lungul timpului. Este utilă, așadar, exersarea acestei etape din lucrul în echipă, pentru ca fiecare angajat să înțeleagă potențialul de creștere care se ascunde în spatele ei.

Creșterea continuă este un obiectiv important, dar asumarea acestuia depinde de capacitatea fiecărui lider de a-și fideliza și motiva echipele. Opțiunile de mai sus pot fi un ghid bun pentru elaborarea unei strategii pe termen mediu și chiar pe termen lung.
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Decembrie 2021, ora 16:25
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 1194 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor