Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Lifestyle > Stiri Lifestyle
A   A   A

Cum poți verifica autenticitatea bijuteriilor?

Cum poți verifica autenticitatea bijuteriilor?
autenticitate bijuterii FOTO: tezaur.com
Cu toate că aurul este unul dintre metalele prețioase relativ ușor de verificat dacă este autentic sau nu, pe piață există numeroase produse ce sunt realizate din aliaje similare aurului, dar care au o valoare mult mai mică decât a acestuia. Din păcate, se mai întâmplă ca acestea să fie vândute ca bijuterii din aur veritabil.
Prin urmare, este important ca oamenii să cunoască principalele metode de a verifica autenticitatea acestor bijuterii. Pentru acest proces, au la îndemână ajutorul oferit de o casa de amanet sau pot alege să verifice pe cont propriu, prin căi relativ simple și cu substanțe care se găsesc în orice locuință.

Cum poate fi verificată autenticitatea bijuteriilor din aur acasă?

Cu câteva informații și unele soluții din bucătărie, oricine poate verifica dacă bijuteriile din aur sunt autentice sau nu.

Primul pas pe care îl pot face cei care aleg să verifice pe cont propriu dacă o bijuterie cumpărată recent este reală sau falsă constă în verificarea marcajului referitor la puritatea aurului. Acesta reprezintă karatele aurului, fiecare categorie având un anumit cod. De exemplu, unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de aur este cel de 14k, al cărui marcaj este 585. De asemenea, destul de des întâlnit pe piață este și aurul de 18k, el fiind marcat cu 750, iar aurul cel mai pur este de 24k, fiind marcat cu 999.

Pentru că și acest marcaj poate fi falsificat, următorul pas care ar trebui făcut constă în verificarea autenticității aurului prin diferite metode. În mediul online pot fi găsite o multitudine de variante, cea mai utilizată fiind tehnica magnetului. Dacă magnetul atrage bijuteria, atunci înseamnă că este falsă, întrucât aurul nu este un metal magnetic.
Și cu ajutorul oțetului se poate stabili autenticitatea unei bijuterii din aur. Bijuteria trebuie scufundată într-un recipient umplut cu oțet în care trebuie să stea câteva minute. Aurul veritabil își va menține aspectul frumos și lucios, în timp ce un aliaj își poate schimba culoarea.

Cum se realizează verificarea autenticității într-o casă de amanet?

Pentru o mai mare siguranță în ceea ce privește autenticitatea bijuteriilor din aur, cea mai recomandată soluție este apelarea la ajutorul unei case de amanet. Personalul unui amanet are experiență și folosește metode profesioniste pentru verificare calității și autenticității aurului.

Bijuteria verificată este pentru început cântărită cu un cântar special. Ulterior, aceasta este analizată cu ajutorul unei lupe ce mărește foarte mult, specialistul verificând marcajul aurului, suprafața bijuteriei, sistemul de închidere și toate accesoriile acesteia.

După această verificare, acesta utilizează substanțe chimice care ajută la identificarea aurului veritabil și descoperirea aliajelor care îl imită. Pe o mică zgârietură la suprafața bijuteriei sunt aplicați niște acizi, care în funcție de reacția pe care o au, pot dezvălui dacă bijuteria este făcută din aur sau nu, precum si caratajul acesteia.

Prin urmare, există numeroase metode de verificare a autenticității bijuteriilor din aur. Important este ca oamenii să o aleagă pe cea care le inspiră cea mai mare încredere. Verificarea realizată de o persoană avizată este cea mai sigură.
Facebook ShareTweet
 Joi, 02 Decembrie 2021, ora 12:44
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 561 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor