Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Lifestyle > Stiri Lifestyle
A   A   A

După câți ani trebuie schimbată mocheta – Sfaturi utile de la Conex Clean

După câți ani trebuie schimbată mocheta – Sfaturi utile de la Conex Clean
mocheta FOTO: pixabay.com
Este foarte important să știm când trebuie schimbată mocheta, deoarece acest lucru poate contribui la creșterea longevității acesteia. Nu trebuie să înlocuim întotdeauna mocheta când apare o pată sau să cumpărăm una nouă, dar ar fi bine să fim la curent cu problemele care ar putea să apară.
Vârsta mochetei

În general mocheta trebuie înlocuită la fiecare 5 ani. Mocheta poate fi într-o formă mai bună sau mai puțin bună, totuși, este bine să verificați starea si să decideți cum arată. Dacă circulați mult pe locul unde este amplasată, mocheta se poate uza mult mai repede, dar dacă se află într-un spațiu mai puțin circulat, poate rezista mai mult.

O modalitate de a testa rapid starea mochetei este să călcați pe ea. Dacă observați că este îmbibată de praf, neuniformă sau uzată pe alocuri, este timpul să o schimbați.

Pete și mirosuri neplăcute

Dacă ați vărsat ceva pe mochetă, este posibil să eliminați pata și să uitați de ea. Dar, în unele cazuri, orice ați vărsat poate să patrundă în țesătură și să contribuie la apariția mucegaiului sau să degaje un miros neplăcut. Lichidele precum benzina, laptele, oțetul degajă mirosuri puternice care nu sunt ușor de eliminat sau acoperit.
Mocheta reține mult praf, mizerie și alți alergeni care sunt greu de aspirat și curățat de-a lungul anilor. Dacă voi sau membrii familiei suferiți de diverse alergii, mocheta murdară ar putea deveni o cauză a declanșării alergiilor.

Daune provocate de apă

Indiferent dacă este vorba de inundații sau o scurgere mare, dacă o cantitate mare de apă pătrunde în țesătură, mucegaiul și putregaiul își pot face cu ușurință apariția. Dacă nu înlocuiți mocheta, este absolut necesar să o uscați cât mai rapid și mai bine. Este indicat ca uscarea să se efectueze în 72 de ore de la incident pentru a vă asigura că nu se dezvoltă bacterii.

De asemenea, în următoarele câteva săptămâni, asigurați-vă că nu apare niciun miros, deoarece acest lucru poate indica apariția mucegaiului. În acest caz, va trebui să înlocuiți mocheta cu una noua.

Mocheta uzată și ruptă

Dacă mocheta voastră este decolorată, uzată sau ruptă, acest lucru indică că aceasta este destul de veche și că trebuie să o înlocuiți în curând. Dacă numai anumite secțiuni ale mochetei voastre sunt uzate, puteți opta pentru recondiționarea acelor secțiuni, fără să înlocuiți mocheta. Dar dacă întreaga mocheta este uzată, este timpul să vă gândiți să o înlocuiți cu una nouă.

După cum se poate observa, atunci când mocheta dă semne de uzură este bine să fie schimbată. Însă pentru a o menține în stare bună o lungă perioadă de timp, vă dăm un pont. Apelați la serviciile firmei de curatenie Conex Clean. Conex Clean oferă servicii de cea mai bună calitate, la prețuri fără concurență.

Procesul de curățare mochetă, inclusiv curatarea mochetei de birouri, este unul complet mecanizat și se realizează cu monodisc folosind tehnica de injecție-extracție. Petele de cafea, sucuri etc. sunt scoase aproape în totalitate cu ajutorul unor soluții speciale.

Conex Clean își dorește ca întotdeauna să depășească așteptările clienților și să le câștige încrederea și respectul, dând dovadă de promptitudine și flexibilitate pe parcursul întregii colaborări.
Facebook ShareTweet
 Marti, 14 Septembrie 2021, ora 15:22
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 259 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor