Familia sefului Facebook continua sa lucreze, in ciuda averii fabuloase

Marti, 08 Mai 2012, ora 14:29
2662 citiri
Familia sefului Facebook continua sa lucreze, in ciuda averii fabuloase

Averea familiei lui Mark Zuckerberg ajunge la 17,5 miliarde de dolari. Rudele fondatorului Facebook ar putea sa renunte la meseriile pe care le au, dar prefera sa aiba in continuare o viata obisnuita.

Mama si tatal lui Mark Zuckerberg detin un cabinet stomatologic din 1978, cu mult inainte de infiintarea Facebook. De luni pana vineri, medicul stomatolog Ed Zuckerberg, tatal lui Mark, se prezinta la cabinet pentru a trata pacienti. Cunoscut si ca "Doctorul Fara Durere", Ed refuza sa renunte la cariera, pe care o numeste copilul lui.

Mama lui Mark Zuckerberg se ocupa de afacerile cabinetului medical in care profeseaza Ed, informeaza Daily Mail.

Candva, fondatorul Facebook era cunoscut drept "cel mai sarac om bogat", el traind intr-o casa inchiriata, ca un student, chiar daca avea o avere de miliarde.

O familie neschimbata

Casa familiei Zuckerberg a ramas la fel de decenii, cu putina mobila, o bucatarie mica, iar singurul lux evident sunt fotoliile in stilul scaunelor de cinema, montate in fata unui televizor mare.

Ed Zuckerberg nu s-a atins nici de cele doua milioane de actiuni pe care fiul lui i le-a daruit in semn de multumire ca l-a ajutat sa infiinteze afacerea, un dar pe care initial l-a refuzat. Acum, actiunile valoreaza in jur de 60 de milioane de dolari.

Tatal lui Mark a spus ca fiul lui s-a descurcat bine in viata, dar el nu stie ce a facut atat de bine ca parinte. "Ai copii de succes iar oamenii isi doresc sa-ti copieze reteta. Dar nu am facut ceva special. Cel mai bun lucru pe care il pot spune este ca iti doresti pentru copiii tai sa aiba un anumit traseu in viata, dar se poate ca viata sa le rezerve un alt drum. Trebuie sa-i incurajezi sa-si urmeze pasiunile. Si trebuie sa le acorzi mai mult timp lor decat oricarui alt lucru", a explicat Ed Zuckerberg.

Sora lui Mark Zuckerberg, Arielle, este manager al unei companii din San Francisco. O alta sora a lui, Donna, urmeaza un doctorat la Universitatea Princeton si are un blog despre mancare.

Singura din familie care pare sa nu aiba succesul pe care il au copiii familiei Zuckerberg este Randy. Ea a parasit in august postul de director de marketing pentru a-si infiinta propria companie sociala de media, R to Z Studios. Dar cariera ei a luat o intorsatura negativa dupa reality show-ul despre viata tehnologica a zonei San Francisco. Criticii au avut opinii negative la adresa show-ului. Ea are si un copil, Asher, cu sotul ei, Brent Tworetzky, care lucreaza pentru un magazin online de carti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mark Zuckerberg familie, #fondator Facebook familie, #meserii familie fondator Facebook , #Viata de familie