Primul Home Try-On pentru ochelari: E ca un test drive pentru rame

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 12:01
1973 citiri
Primul Home Try-On pentru ochelari: E ca un test drive pentru rame
Foto: Videt

Ecommerce-ul romanesc este inventiv. Cea mai noua idee este Home Try On-ul, un serviciu inspirat de timpul limitat pentru a face shopping in magazine si de nevoia de a proba ochelari fara nicio obligatie de a cumpara.

"E ca un test drive pentru ochelari. Am luat ce e mai bun din shopping-ul online si l-am combinat cu experienta dintr-un showroom", spune Alexandru Alecu, fondatorul Videt.ro, optica medicala care a lansat acest serviciu.

Despre cum va fi implementat si metoda prin care romanii se pot folosi gratuit de acest serviciu, vorbeste antreprenorul, pentru Business24.

Cum a aparut Home Try On-ul pentru ochelari?

Unul dintre motivele principale pentru care optiunea de home try-on este necesara este faptul ca ochelarii sunt unul din cel mai greu de cumparat produse online. Necesita o atentie speciala la masuratori (lentile, brate, punte nazala), la modul in care se adapteaza la fizionomia purtatorului, iar clientii isi doresc siguranta autenticitatii brandului, dar si alte detalii de estetica care impiedica o simpla achizitie.

Desi comparativ cu opticile din Mall-uri, online-ul vine pe zona de optica cu preturi de pana la 40% mai mici si reprezinta cea mai buna varianta de cost, o parte din cei care au nevoie de ochelari ezita in a finaliza achizitia pentru ca nu pot testa ramele alese - asa ca avantajul financiar nu mai este de ajuns.

Pornind de la aceasta situatie, Videt.ro vine cu prima initiativa de Home Try on din Romania, prin care timp de cinci zile se pot proba ramele preferate chiar acasa, fara obligatia de a le cumpara.

"Masura vine si in urma feedbackului de la clientii de ochelari, care si-au exprimat dorinta de a proba acasa, nestanjeniti, fara sa fie nevoiti sa se grabeasca in functie de programul de functionare al opticilor. Prin acest serviciu le intampinam nevoia de a testa si a descoperi cele mai noi game de ochelari de vedere si de soare on demand, in cel mai confortabil spatiu pe care il pot avea: acasa", explica Alexandru Alecu, CEO Videt.ro.

"Romanii merita mai multe optiuni de proba a produselor pe care le cumpara online. Este o masura de accesibilitate inainte de toate"

De la AR, la "pickup point" din showroom si acum la Home Try On, Videt este una din opticile care apeleaza la toate metodele de probare, stiind ca va raspunde nevoilor multor romani care s-au obisnuit cu online-ul in materie de achizitie, dar si de testare a produselor dorite.

Optica a cautat sa dezvolte aceasta idee pentru a moderniza optiunile de cumparare a produselor optice. In primavara acestui an, optica a lansat instrumentul AR (augmented reality) prin care poti proba ochelarii de pe mobil, live, intr-o randare 3D.

Astfel, oricine poate sa probeze online oricate perechi doreste si sa le arate prietenilor in timp real cum le vin ochelarii.

"Optiunea de Home Try On a venit ca un upgrade la tool-ul Virtual Try On. Nu toata lumea se regaseste in a testa ochelarii doar virtual, unii vor experienta tactila, foarte personala, iar pentru ca perechea de ochelari de brand reprezinta o investitie, Home Try On-ul este solutia de a proba atunci cand nu ai cum sa ajungi la showroom din cauza programului. Mai exact, dupa ce ne jucam online cu optiunea AR, primim ramele in format fizic pentru a alege optiunea cea mai potrivita pentru stilul dorit", transmite Alexandru Alecu, CEO Videt.

Fiind o masura de accesibilitate inainte de toate, Home Try On raspunde cererii multor purtatori de ochelari care vor ca experienta achizitiei sa fie informata si sa se integreze in programul lor.

"Prin Home Try On putem cere feedback mult mai usor de la prieteni si familie, fara sa fie nevoie sa sunam din showroom pe cineva, sa ne facem poze, apoi sa le trimitem. Mai mult, nu te simti vinovat daca nu-ti place nimic si poti returna in mod gratuit cutia cu optiunile alese", a continuat Alexandru Alecu, CEO Videt.ro.

Home Try On vs. Showroom

Cu toate aceste optiuni de probare, apare intrebarea daca showroomul mai ramane relevant.

"Prezenta in offline ramane un criteriu principal atunci cand vorbim despre autoritatea din piata, iar prin noua locatie, magazinul fizic se pozitioneaza mai aproape de cei care vor sa probeze ultimele rame de brand aparute, multumita parteneriatul cu cei de la Luxottica".

Serviciul Home Try On este accesibil si simplu de folosit. Cei care vor sa opteze pentru aceasta varianta trebuie sa stie ca intr-o cutie speciala vor primi cele 5 perechi alese. Pentru o experienta cat mai usoara, Videt a creat un vizual pentru cutii pentru a urmarii pasii post-livrare.

Mai multe informatii despre cum se poate folosi aceasta optiune se pot gasi pe pagina de Home Try On de pe Videt.ro.

#Home Try On Videt, #Home Try On ochelari , #Shopping