Sfaturi folositoare pentru orice sărbătoare

Miercuri, 17 August 2022, ora 10:17
599 citiri
Sfaturi folositoare pentru orice sărbătoare
FOTO Shutterstock

Pregătirea unei petreceri acasă poate fi, și de cele mai multe ori chiar este, o adevărată provocare, pentru care este nevoie să te organizezi cu mult timp înainte și să iei în considerare o mulțime de detalii. Deși pare simplu la prima vedere, mai ales dacă ai mai fost gazda unei astfel de petreceri, pe măsură ce se apropie ziua evenimentului, începi să-ți dai seama că statutul de gazdă presupune o planificare detaliată care va crea o atmosferă de sărbătoare.

Începând cu lista de invitați și până la felurile de mâncare pe care dorești să le servești, este necesar să te organizezi în timp util. Fie că sunt prezenți doar adulți sau la petrecere participă și copii, dacă organizezi reuniunea seara sau în timpul zilei, ori dacă sunt invitate și persoane cu alergii alimentare sau care urmează o anumită dietă – toate acestea sunt detalii la care este recomandat să le planifici eficient, pentru ca toți invitații să se simtă bine.

Organizează-te din timp

Când ești gazda unei petreceri, fie că este vorba de cea de Crăciun, de Revelion sau pentru o zi de naștere ori o aniversare, este bine să te organizezi din timp. Este recomandat să faci o listă cu toate lucrurile pe care le poți pregăti înainte, pentru a te asigura că nu uiți ceva și pentru a nu te aglomera în ziua evenimentului. Ai grijă și ai suficientă veselă și pahare, tacâmuri și scaune la masă pentru toți invitații. De asemenea, asigură-te că băuturile pe care le servești sunt la temperatura potrivită, iar dacă nu ai suficient loc în congelator, caută printre modelele de masini de gheata varianta cea mai potrivită. Gheața este importantă vara, pentru cocktailuri, dar și în lunile mai reci, pentru anumite băuturi.

Dacă îți dai seama că mai ai nevoie de electrocasnice mici sau de accesorii esențiale pentru aranjarea mesei, planifică o sesiune de cumpărături la un supermarket sau comandă online lucrurile de care ai nevoie. Stabilește din timp un meniu cât mai variat, pentru a fi pe gustul tuturor invitaților, și cumpără dinainte băuturile și alimentele care pot fi păstrate la rece fără a se strica.

În cazul în care organizezi o petrecere pentru un număr mai mare de invitați, poți comanda înainte anumite feluri de mâncare mai sofisticate sau care necesită un timp îndelungat de preparare, pentru ca în ziua evenimentului să te poți ocupa de ultimele detalii, fără a mai avea grija mâncărurilor. Poți încerca diverse meniuri, iar dacă ai o temă anume pentru petrecere, poți pregăti sau comanda mâncarea în ton cu aceasta. Nu uita nici de desert, care nu trebuie să lipsească de la nicio petrecere sau tort, dacă este vorba despre o aniversare.

Acordă suficient timp pentru ultimele detalii

Pentru cei mai mici dintre invitați, care în general nu au răbdare să stea foarte mult timp la masă cu cei mari, asigură-te că ai mai multe variante de jocuri și activități care să le ocupe timpul într-un mod plăcut și creativ. Găsești pe piață o mulțime de idei, jocuri și accesorii, din care să alegi câte ceva pentru toate vârstele.

Înainte de sosirea invitaților, verifică totul cu grijă, de la decorațiuni, până la felurile de mâncare, și asigură-te că totul este în ordine și că nu lipsește nimic, iar petrecerea poate începe. Pentru a întregi decorul, comandă decorațiuni și aranjamente florale care vor da o notă festivă, de sărbătoare, casei tale.

Dacă ai avut grijă din timp de toate detaliile organizării, înainte de începerea petrecerii trebuie doar să te asiguri că totul este în ordine și că nu ai scăpat din vedere detalii importante. În plus, nu uita să-ți acorzi și ție timp să te aranjezi și să te odihnești înainte de a începe petrecerea.

Iar pentru că nicio petrecere nu ar fi completă fără muzică, e bine să faci o selecție care să acopere cât mai multe genuri. Alege muzică pentru toate gusturile și păstrează un nivel plăcut al sonorizării, care să nu deranjeze invitații sau vecinii!

Chiar dacă organizarea unei petreceri la tine acasă la prima vedere pare o provocare, dacă te organizezi din timp și cumperi sau comanzi toate lucrurile de care ai nevoie, atunci va fi cu siguranță un succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sfaturi, #sarbatori, #petreceri , #Stiri Lifestyle