Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Stiri Locuri de munca
A   A   A

Care ar trebui sa fie obiectivele tinerilor pentru a fi pregatiti financiar in viata

Care ar trebui sa fie obiectivele tinerilor pentru a fi pregatiti financiar in viata
Foto: Pixabay.com
Multi tineri aflati la inceput de drum in viata de familie nu isi stabilesc obiective financiare concrete. De regula, planurile lor sunt pe termen mediu sau chiar pe termen scurt. O relatie de durata presupune insa si alegeri financiare bine gandite.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, ce posibile probleme ar trebui sa iei in considerare atunci cand te pregatesti de viata de familie.

1. Unde vrem sa locuim peste 5 ani? Raspunsul la aceasta intrebare va influenta decizia de a achizitiona in viitorul apropiat o locuinta proprie sau cea de a se limita deocamdata la un apartament inchiriat.

2. Pentru ce evenimente majore din viata noastra ar trebui sa incepem sa economisim? Aici poate fi vorba despre crearea unei rezerve financiare care sa constituie avansul pentru o locuinta sau pentru acoperirea cheltuielilor care vor veni odata cu aparitia unui copil.

3. Daca vom avea un copil, pentru ce va trebui sa economisim? Aici ar trebui sa se ia in considerare cheltuielile pentru o bona, eventual cele pentru o gradinita privata, costurile care vin odata cu inceperea scolii si crearea unei rezerve care sa se constituie intr-o bursa de studiu pentru liceu.

Intr-un cuplu, dialogurile de acest gen arata cat de seriaosa este relatia si cat de stabil este viitorul acesteia, mai ales daca vreti sa preintampinati anumite probleme financiare care ar putea aparea pe parcurs.


Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

CITESTE SI:

Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil

Motivele pentru care e bine sa economisesti prin intermediul unei pensii private facultative

Pot achizitiona o casa prin credit daca sotul/sotia a avut restante la banca? ...citeste mai departe despre "Care ar trebui sa fie obiectivele tinerilor pentru a fi pregatiti financiar in viata" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 20 Octombrie 2020, ora 08:30

 Articol citit de 1481 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor