Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Stiri Locuri de munca
A   A   A

Salariile din HoReCa. Cât câștigă un bucătar și de ce nu se găsesc chelneri și barmani

Salariile din HoReCa. Cât câștigă un bucătar și de ce nu se găsesc chelneri și barmani
FOTO: Unsplash.com
Sectorul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor (HoReCa) este marcat de un paradox: în timp ce patronatele se plâng că există o criză a forţei de muncă, se pare că salariile sunt unele dintre cele mai mici din România.
Cu toate acestea, există unele joburi în domeniu unde salariile sunt peste media naţională, scrie Libertatea.

Bucătarii câştigă în medie 4.000 de lei net lunar, iar în unele cazuri se ajunge la 6.000 de lei, conform statisticilor oferite de Salario, comparatorul dezvoltat de eJobs România.

De partea cealaltă, barmanii şi chelnerii au unele dintre cele mai mici salarii din economie.

Un barman este plătit în medie cu 2.000 de lei net pe lună, în vreme ce un chelner câştigă 2.300 de lei în medie în România, scrie Adevărul.

Chelnerii se numără printre cei mai căutaţi candidaţi din domeniul HoReCa, ca urmare a interesului tot mai scăzut pe care îl au tinerii pentru această meserie, în vreme ce mulţi au plecat în străinătate.

„În acest context, angajatorii au fost determinaţi să importe forţă de muncă din străinătate sau chiar să se implice în programe de formare de învăţământ dual, cu ajutorul cărora să-şi pregătească viitorii angajaţi. Câştigul unui chelner variază în funcţie de experienţa anterioară, regiunea ţării, dar şi de nivelul bacşişului, care poate dubla sau chiar tripla venitul acestuia”, a declarat Raluca Dumitra, directorul de marketing al eJobs România. ...citeste mai departe despre "Salariile din HoReCa. Cât câștigă un bucătar și de ce nu se găsesc chelneri și barmani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 27 Septembrie 2021, ora 10:18

 Articol citit de 843 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor