Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Locuri de munca in Romania
A   A   A

De ce este atat de importanta educatia pentru succes?

De ce este atat de importanta educatia pentru succes?
Foto: Pixabay
Este educatia importanta pentru o cariera de success? Si daca da, cat de importanta este, si de ce? Multi cititori intreaba de ce educatia este importanta in ceea ce priveste cariera cuiva.
Unii oameni, de asemenea, doresc sa stie modul in care educatia poate avea un impact in calitatea generala a vietii si asupra carierei cuiva.

Multi candidati, desi au multi ani de experienta, nu isi pot gasi sau isi gasesc cu greu un loc de munca, acestia pot fi refuzati deoarece exista candidati cu un grad mai mare de educatie, dar mai putina experienta. De ce?

Raspuns: Educatia este foarte importanta atat pentru viata personala cat si profesionala, intr-un mod semnificativ!

In functie de nivelul de succes pe care doriti sa il obtineti, nivelul de educatie poate fi relativ, dar cert este ca educatia este de multe ori extrem de importanta pentru succesul viitor.

Cea mai evidenta dovada ca educatia este importanta este faptul ca avem nevoie de ea in viata de zi cu zi. De exemplu:

- Cunostintele de limba romana

Competentele lingvistice va vor ajuta sa comunicati ideile voastre mai clar. Abilitatile de comunicare sunt esentiale in orice rol - daca ai de a face cu colegii, pacientii, clientii, sau sefii tai, va trebui sa transmiti in mod eficient planurile, ideile si obiectivele tale.

- Abilitatile matematice

Desi calculatoarlee sunt usor accesibile, tot trebuie sa inveti cum sa faci calcule de baza si calcule pe hartie sau in cap. Abilitatile matematice sunt imperative pentru o cariera, si pentru viata. Gatitul, cumparaturile, condusul, si multe alte activitati de zi cu zi necesita abilitati matematice, indiferent de cariera aleasa.

Cu cat inveti mai mult, cu atat vei castiga mai mult

Cu cat ajungi mai sus in studiile tale cu atat salariul tau are sansa sa fie mai mare.
Multi angajatori solicita educatia pentru ocuparea fortei de munca

Un alt motiv ca educatie primara este importanta, este ca acela ca reprezinta o o cerinta de baza pentru multi angajatori.

Acestia solicita studii minime de liceu, chiar si pentru acele posturi care anterior nu au avut personal cu studii medii, cum ar fi posturi de asistent administrativ.

Cu cat mai putini ani de invatamant aveti terminati, cu atat mai putine usi sunt deschise pentru voi. Este simplu.

De ce a devenit educatia atat de importanta pentru angajatori? Se pare ca cerinta de educatie a devenit o bariera pentru intrarea in multe cariere, pentru ca educatia va permite sa:

1. Aflati cum se invata. Scoala te invata cum sa aduni, sa inveti, si sa aplici cunostintele. Indiferent de ce cariera alegi, va trebui sa inveti proceduri, informatii, si abilitatile legate de locul de munca, si sa executi sarcini, bazate pe aceste informatii si instruire.

2. Va dezvoltati abilitatile interpersonale. Scoala va permite sa interactionati cu alti oameni si sa va perfectionati abilitatile de comunicare, inclusiv cele de convingere, rezolvarea conflictelor, si munca in echipa.

3. Gestionati timpul. Aflati cum sa gestionati proiectele, termenele, si misiunile eficient si efectiv.

4. Invatati din experienta altora.

Mergand la scoala, sunteti in stare sa invatati din experienta si intelectul a mii de oameni care au trecut pe acolo inainte voastra.

In doar cativa ani, prin intermediul manualelor, cercetarii si lectiilor de clasa, scoala va ofera o imagine de ansamblu consolidata de teorii, formule, ideologii, si experimente efectuate de generatii de oameni de stiinta, filozofi, matematicieni, istorici, si alti experti.

Este normal ca angajatorii sa isi doreasca in cadrul companiei lor oameni capabili, inteligenti, descurcareti, muncitori. Nu neglijati studiile. Doar studiile superioare va pot aduce jobul mult visat si cariera pentru care ati depus atat efort.
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 17:20

 Articol citit de 4106 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor