Domeniile cel mai bine platite: Vezi care este salariul mediu pentru un IT-ist

Marti, 15 Mai 2012, ora 13:09
6253 citiri
Domeniile cel mai bine platite: Vezi care este salariul mediu pentru un IT-ist

Companiile din domeniile IT, bancar sau farma ofera in prezent cele mai mari salarii de pe piata fortei de munca. Cu toate acestea, exista diferente foarte mari intre o pozitie de nivel mediu si o pozitie de top management.

In prezent un programator software, indiferent daca este developer, team leader, project manager, sau software architect are toate sansele sa fie recrutat cu un salariu de 1.500 pana la 2.000 de euro pe luna pentru un nivel mediu, potrivit unui studiu Trenkwalder.

In cazul pozitiilor de management, salariul creste pana la 5.000 euro pe luna si poate chiar sa depaseasca aceasta suma.

In domeniul bancar lucrurile sunt putin diferite, media unui salariu este aproximativ 1.000 de euro pe luna in cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. In ceea ce priveste nivelul de top management, in acest domeniu apar diferente foarte mari comparativ cu un nivel mediu.

"Un salariu pentru pentru o persoana din top management in domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse intre 100.000 si 1 milion de euro pe an sau mai mult, fara sa luam in considerare bonusurile si beneficiile pe care aceste persoane le primesc", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Domeniul farma se afla si el in topul celor mai bine platite locuri de munca, astfel ca un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge sa castige in medie aproximativ 1.000 euro pe luna.

Salariile in anumite regiuni ale tarii difera de Bucuresti. Mai mult, in capitala se ofera salarii cu peste 30% mai mult decat media pe tara. In zona de sud se castiga salarii cu 20% mai mici, in timp ce in regiunea de centru-vest, cele mai bine platite locuri de munca sunt in domeniul bancar si industria auto.

Regiunea de est ofera cele mai mici salarii in comparatie cu celelalte, dar aici exista totusi in Iasi un centru important de servicii si IT care poate permite o crestere a recrutarilor in aceasta zona.

Trenkwalder este o companie de recrutare, selectie si plasare de personal, avand 9 filiale in Sibiu, Bucuresti, Pitesti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, Arad, Brasov cu 70 de consultanti. Venituri consolidate ale companiei sunt de 20 de milioane de euro in 2010 (Trenkwalder si Trenkwalder Sobis). Trenkwalder este membra a Asociatiei Romane a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT).

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
#locuri de munca, #joburi IT, #locuri munca it, #job banca, #salarii angajati banca, #salarii angajati farma , #Locuri de munca in Romania