Florin Citu anunta ca anul viitor vor continua masurile de somaj tehnic, amanarea platilor ratelor si IMM Invest

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 23:13
1349 citiri
Florin Citu anunta ca anul viitor vor continua masurile de somaj tehnic, amanarea platilor ratelor si IMM Invest
Florin Citu este ministrul Economiei FOTO: Facebook/ Florin Citu

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat luni seara, 9 noiembrie, ca unele masuri luate de Guvern, cum ar fi somajul tehnic, IMM Invest sau amanarea platii ratelor, au functionat anul acesta si ca vor putea continua anul viitor, dar "poate nu vor avea aceeasi forma".

"Masura somajului tehnic a functionat, dureaza pana la finalul anului, nu a fost niciodata oprita anul acesta. Pe timpul anului au fost companii care... sau au fost decizii ale Guvernului care au fost luate in urma acestei crize de sanatate si daca a fost inchis un anumit sector sau o anumita zona, acestea au beneficiat de somaj tehnic. Sa nu uitam ca este o masura care va ramane, zic eu, si dupa aceasta criza, acea masura a muncii flexibile. Sunt masuri pentru a sustine forta de munca care functioneaza. Pe partea cealalta, de sustinere a investitiilor, IMMInvest continua si anul viitor. Plafonul este epuizat pana la 15 miliarde, mai sunt 5 miliarde de lei de epuizat, deci inca nu s-a epuizat, deci aceste masuri continua si sunt masurile care au ajutat la cresterea economica in aceasta perioada", a declarat Florin Citu la B1TV, luni seara.

Intrebat cum sunt ajutati cei din HoReCa, Citu a explicat ca programul IMM Invest a fost o masura care a ajutat si acest sector.

"Pana acum, pentru domeniul Hoteca s-a eliminat plata impozitului specific, pana la finalul anului. Au fost si alte masuri. IMM Invest a fost o masura care a ajutat foarte mult acest sector si ajuta exact angajatorii pentru ca sunt bani pentru capital de lucru sau investitii, capital de lucru din care pot sa plateasca tot felul de facturi, dar in acest moment, asa cum a anuntat premierul, se lucreaza la o masura care, la un ajutor de stat care trebuie bineinteles, aporbbat de Comisia Europeana, un ajutor de stat care va sustine o parte din pierderea cifrei de afaceri in 2020 datorita crizei de coronavirus. Sunt masuri care au fost targetate pe acest sector, acum au fost niste masuri, daca este nevoie discutam de a sustine parte din pierderi ale cifrei de afaceri", a declarat Citu.

Ministrul Finantelor Publice a mai mentionat ca discutiile despre continuarea programului de amanare a platii ratelor sunt unele mai complexe si depind de mai multi factori.

"Sunt discutii mai complexe pentru ca aici depindem si de niste decizii pe care trebuie sa la ia Banca Nationala, de decizii ale Agentiei care supervizeaza piata bancara in Uniunea Europeana, trebuie sa vedem costurile si daca si cat din acestea, ca si in ca ...citeste mai departe despre "Florin Citu anunta ca anul viitor vor continua masurile de somaj tehnic, amanarea platilor ratelor si IMM Invest" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
Comisia Europeană a autorizat grantul în valoare de aproximativ 12,5 miliarde de lei dedicat programului IMM Plus prin care vor fi garantate credite sau linii de credit ale companiilor din...
#Florin Citu, #IMM Invest, #somaj tehnic, #amanarea platii ratelor , #Stiri Locuri de munca