Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Locuri de munca in Romania
A   A   A

Meserii pe cale de disparitie, care "se intorc" in forta pe piata muncii

Meserii pe cale de disparitie, care "se intorc" in forta pe piata muncii
Intr-o lume in care tehnologia inlocuieste tot mai mult munca omului, meseriasii nu prea isi mai au rostul, sustin unii patroni de firme. Insa ce se intampla daca acestia au nevoie tocmai de forta de munca, nu de masinarii, iar oamenii nu sunt interesati?
Pana nu demult, astfel de situatii se intalneau in domenii precum tamplarie, legatorie manuala, ori chiar florarie. Angajatii optau pentru joburi moderne precum logistician gestiune flux, asistent manager, masseur, manager marketing, ospatar etc. Vorbim de locuri de munca bine platite care nu necesita insa multa migala, precizie si nervi de otel.

Situatia pare sa se fi schimbat de la inceputul acestui an este de parere conducerea Centrului de Instruire Tabula din Tirgu-Mures.
"Zilnic zeci de romani din municipiul Bucuresti, precum si din judetele Neamt, Cluj, Sibiu, Bistrita Nasaud ori Arges se intereseaza de oferta noastra. In cazul cursului acreditat de Legator manual spre exemplu administratorii de firme sustin ca vor sa aiba personal calificat pentru a obtine acreditatea din partea structurilor Arhivelor Nationale. Acest lucru il urmareau de altfel de ani buni, insa din pacate se loveau de aceasi problema. Nu gaseau persoane interesate sa invete o astfel de meserie, chiar daca aveau comenzi", subliniaza Laszlo Tunde, directorul Centrului de Instruire Tabula, un ONG muresean, care organizeaza astfel de cursuri.

O schimbare in bine se observa si in domenii precum tamplarie sau florarie. Zilnic, din ce in ce mai multe persoane aleg sa se reprofileze si se inscriu la cursurile care vizeaza aceste domenii.

Dupa trei luni de curs, cei inscrisi obtin o diploma acreditata si recunoscuta in tara si strainatate.
Facebook ShareTweet
 Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:30

 Articol citit de 3415 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor