Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Stiri Locuri de munca
A   A   A

Numarul femeilor somere a crescut cu aproape 50% in urma pandemiei

Numarul femeilor somere a crescut cu aproape 50% in urma pandemiei
FOTO: Pixabay.com
Ponderea femeilor somere a crescut cu aproape 50% din cauza pandemiei, in timp ce ponderea barbatilor someri cu doar 16%, astfel ca, in termeni absoluti, doua treimi dintre persoanele ce au intrat in somaj in ultimul an sunt femei, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung Romania.
"Conform Institutului National de Statistica, in luna iunie a anului 2020 in Romania se aflau 457.000 de someri, cu 100.000 mai multi decat cu un an sau cu jumatate de an in urma. Acest numar al somerilor este cel mai inalt din ultimii trei ani. Situatia provocata de pandemie a afectat in special statutul economic al femeilor. Analizand situatia persoanelor cu varsta peste 24 de ani, se poate observa ca ponderea femeilor somere in populatia adulta de sex feminin a crescut cu 48% in termeni relativi fata de acum un an (de la 2,5% la 3,7%)", se arata intr-un comunicat al fundatiei, remis marti Agerpres, despre impactul crizei COVID-19 asupra somajului din Romania.

Potrivit sursei citate, prin comparatie, ponderea barbatilor someri a crescut cu doar 16% in termeni relativi, de la 3,6% la 4,2%. ...citeste mai departe despre "Numarul femeilor somere a crescut cu aproape 50% in urma pandemiei" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 31 August 2020, ora 13:46

 Articol citit de 1311 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor