Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Locuri de munca in Romania
A   A   A

Numarul tinerilor fara experienta profesionala care vor sa intre pe piata muncii s-a dublat in acest an

Numarul tinerilor fara experienta profesionala care vor sa intre pe piata muncii s-a dublat in acest an
Peste 13% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani si care au depus un CV anul acesta in vederea ocuparii unui loc de munca nu au nicio experienta profesionala anterioara, aproape dublu fata de media de 7% inregistrata in 2013.
Pe grupe de varsta, numai tinerii de 18 ani au inregistrat un progres anul acesta fata de anul trecut: de la 100% nicio experienta in 2013, la 50% fara experienta. Pe toate celelalte categorii de varsta, situatia s-a inreautatit practic, de la an la an, potrivit unui sondaj realizat de catre Studio Moderna.

Sondajul a fost realizat in perioada ianuarie 2013 - iulie 2014, pe un esantion de peste 10.000 de persoane cu varste de la 18 ani in sus.

Care este situatia tinerilor fara experienta,/b>
Astfel, daca in 2013 7% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18-20 de ani nu aveau nicio experienta, anul acesta procentajul a sarit la 35%. La fel, in grupa de varsta 20-22 de ani, de la 29% la 31%, in grupa de varsta 22-24 de ani de la 10% la 18%, respectiv in grupa de varsta peste 24 de ani de la 2% la 5%.

"Este foarte important pentru tineri sa isi gaseasca rapid un loc de munca, pentru a-si defini personalitatea profesionala. Chiar si un job part-time este foarte important si util, pentru ca permite acumularea unei experiente valoroase si ajuta la setarea obiectivelor profesionale in conformitate cu realitatile pietei muncii", a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Moderna.

Dar situatia nu este chiar atat de dramatica la nivel macro: 12% dintre tineri aveau anul trecut trecut in CV-uri ca prim job " consultant vanzari", ponderea lor crescand anul acesta la 19%. Pe locul doi sunt " lucratorii comerciali", cu o pondere de 10% in total CV-uri anul acesta, fata de numai 4% in 2013.

"Un loc de munca in vanzari, la varsta de 20 de ani, este foarte util pentru ca ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare verbala, la formarea gandirii manageriale, orientate spre atingerea obiectivelor si reusita profesionala. Compania noastra angajeaza foarte multi tineri fara nicio experienta, tot ce trebuie sa aiba este ambitia de a reusi", a precizat Zoltan Pilecki, directorul Studio Moderna. Studio Moderna, cea mai mare companie de vanzari prin telefon din Romania, este locul perfect pentru startul unei cariere pentru studenti sau tinerii absolventi cu aptitudini de comunicare verbala.
Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Septembrie 2014, ora 12:35

 Articol citit de 2126 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor