Spionii veseli: Serviciul secret MI-5 este plin de minoritati sexuale!

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 14:26
3296 citiri
Spionii veseli: Serviciul secret MI-5 este plin de minoritati sexuale!
Foto: Wikimedia

Te simti discriminat din cauza orientarii sexuale? Ai putea incerca sa aplici pentru un job la MI-5. Un recent raport privind egalitatea de sanse acordata minoritatilor sexuale din Marea Britanie a demonstrat ca serviciul de securitate interna din regat e plin de homosexuali, lesbiene, bisexuali si travestiti.

Analiza a fost facuta de asociatia Stonewall care militeaza pentru respectarea drepturilor minoritatilor sexuale, iar agentia de contra-informatii din Marea Britanie a ocupat prima pozitie in Top 100, conform CNBC.

Toleranta maxima

Spionii reginei au reusit sa detroneze in clasament Departamentul de Sanatate Publica din Nottingham, care a ocupat prima pozitie in clasamentul de anul trecut si s-a clasat in fata grupului bancar Lloyds, a Parlamentului din Tara Galilor, ba chiar si a Marinei Regale.

Performanta este cu atat mai mare cu cat, acum 6 ani, serviciul secret MI-5 nici nu aparea in clasamentul celor mai toleranti 100 de angajatori din Marea Britanie.

"In sase ani, Mi-5 a evoluat de la o organizatie aflata in afara Topului 100 pana la ajunge sa domine acest clasament.

Acest lucru se datoreaza respectarii angajamentului de a angaja membri ai minoritatilor nationale si a-i incuraja sa fie ei insisi", a comentat un reprezentant al Asociatiei Stonewall.

Talente diverse

Directorul MI-5, Andrew Parker, sustine ca larga varietate a personalului permite agentilor sa se infiltreze mai bine in cercuri obscure pentru a veghea asupra riscurilor de securitate care exista in interiorul Regatului Unit.

"Diversitatea este vitala pentru MI-5, nu doar pentru ca reprezentam comunitatea pe care o servim, ci pentru ca suntem nevoiti sa ne bazam pe abilitatile celor mai talentati oameni, oricine ar fi ei si de oriunde ar proveni", a explicat seful agentiei.

Din punctul de vedere al coordonatorilor studiului, performanta angajatilor cu diverse optiuni sexuale este mult mai ridicata atata vreme cat acestia nu sunt supusi unor presiuni exercitate la locul de munca.

#drepturi minoritati sexuale, #spionaj Marea Britanie, #top angajatori LGBT, #angajati LGBT , #Locuri munca in strainatate