Sunt oamenii cu studii mai sanatosi? Vezi ce spun specialistii

Sambata, 14 Mai 2011, ora 13:20
1748 citiri
Sunt oamenii cu studii mai sanatosi? Vezi ce spun specialistii

Un numar mare de examene absolvite te ajuta sa pastrezi o varsta biologica tanara pentru mai mult timp, este concluzia cercetatorilor englezi care aduc astfel un argument in plus pentru parinti si profesori sa puna un accent mai mare pe importanta educatiei, mai ales in prima parte a vietii.

In schimb, cei care abandoneaza studiile sunt mai predispusi catre o imbatranire prematura, cauza fiind amprenta lasata de lipsa acestor realizari, aspect care nu se schimba nici prin statutul social dobandit in viata, nici de starea materiala, potrivit Daily Mail.

Un studiu realizat de un grup de cercetatori din Londra a confirmat inca o data faptul ca experientele din prima parte a vietii au o influenta foarte mare asupra sanatatii oricarui om, iar expunerea pe termen lung la conditii joase de viata are un efect asupra imbatranirii celulelor, nu neaparat asupra veniturilor castigate.

Studiul, realizat de profesorii de la University College London, a examinat lungimea telomerilor a 450 de functionari din sistemul public englez.

Telomerii sunt pelicule protectoare plasate la extremitatile cromozomilor, care protejeaza impotriva imbatrinirii.

Acestia au fost numiti “ceasul cromozomial” pentru ca reprezinta principalul indicator privind imbatranirea biologica.

O lungime mare a acestor telomeri este un semn ca acea persoana este mai tanara si mai sanatoasa.

Participantii au fost impartiti pe grupuri, in functie de calificari si studii.

Rezultatele au aratat ca oamenii cu mai putine studii aveau lungimea telomerilor mai mica, ceea ce inseamna ca sunt predispusi catre imbatranirea prematura.

Tot in urma acestui studiu s-a demonstrat ca lungimea telomerilor creste cu fiecare etapa de realizari educationale, iar asta inseamna ca imbatranirea incetineste si sanatatea se imbunatateste odata cu fiecare calificare obtinuta.

#educatie, #examene absolvite, #imbatranire prematura, #profesori, #sanatate, #studii, #varsta biologica , #Stiri Locuri de munca