Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Locuri de munca in Romania
A   A   A

Tichetele de masa electronice: Cand vor putea angajatorii sa le utilizeze

Tichetele de masa electronice: Cand vor putea angajatorii sa le utilizeze
Foto: eazi.ro
Angajatorii care opteaza pentru distribuirea tichetelor de masa electronice catre salariati vor fi nevoiti sa parcurga cateva formalitati pentru a le solicita de la unitatile emitente.
Regulile care vor trebui urmate sunt cuprinse intr-un proiect de act normativ aprobat astazi in sedinta de Guvern.

Tichetele de masa electronice sunt reglementate prin Legea nr. 291/2013, care a intrat in vigoare pe 13 februarie 2014. Documentul prevede ca angajatorii pot opta sa distribuie angajatilor fie tichete pe suport hartie, fie tichete in format electronic.
Desi actul normativ se afla in vigoare de noua luni, totusi angajatorii nu au putut sa imparta salariatilor tichete de masa in format electronic, pentru ca nu exista cadrul legal pentru aplicarea Legii nr. 291/2013.

In acest sens, Ministerul Finantelor a lansat in dezbatere publica in luna aprilie 2014 un proiect de hotarare pentru modificarea normelor de aplicare a legislatiei privind tichetele de masa, respectiv HG nr. 5/1999. Acest acest document insa nu a fost aprobat pana acum.

Citeste continuarea articolului "Angajatorii vor putea distribui in curand salariatilor tichetele de masa electronice" pe AvocatNet.ro.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 15:33

 Articol citit de 2040 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor