Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Locuri de munca > Stiri Locuri de munca
A   A   A

Unde te poti angaja chiar si pe timpul pandemiei COVID-19: Cauta in ghidul INACO locul de munca potrivit

Unde te poti angaja chiar si pe timpul pandemiei COVID-19: Cauta in ghidul INACO locul de munca potrivit
Foto: Arhiva Pixabay.com
Pandemia COVID-19 face ravagii in economie, la nivel mondial, iar in Romania peste un milion de angajati risca sa stea pe termen lung in somaj tehnic sau chiar sa ramana fara un loc de munca. In aceste conditii, think tank-ul INACO (Initiativa pentru Competitivitate) lanseaza prima editie a Ghidului locurilor de munca disponibile in criza COVID-19.
"Turismul, transporturile, industria evenimentelor si domeniul ospitalitatii si al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocata de pandemia coronavirus. Socul va fi resimtit si in alte domenii, de aceea e de asteptat o crestere a concedierilor", se precizeaza pe site-ul INACO.

In aceste conditii, echipa de voluntari ai INACO pune "la dispozitia celor care cauta un loc de munca acest Ghid, cu informatii clare, actualizate, eficient structurate si usor de urmarit, culese de la institutiile care au nevoie de forta de munca", a declarat Andreea Paul, presedintele INACO, conf. univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale - ASE si coordonatoarea acestui proiect, conform comunicatului postat pe site-ul INACO.

"Ne gandim si la cei care se intorc definitiv in tara, la cei care isi pierd azi slujba, intra in somaj tehnic sau partial, la toti cei care cauta un loc de munca, la cei care nu stiu unde si cum sa le gaseasca", adauga Andreea Paul.
Conform sursei citate, posturile vacante selectate si introduse in ghid sunt din sectorul bugetar - in cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Directia Medicala - la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Atentie! Unele termene sunt foarte stranse, fiind ceruta depunerea dosarelor chiar pana pe 25 martie la amiaza, atrage atentia Andreea Paul.

"Medici, asistenti medicali, personal administrativ in domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt cateva dintre cele mai cerute job-uri. Vor urma in ghid locuri de munca in Politie si in Asistenta sociala. Domeniile conexe structurilor statului care se lupta cu reducerea efectelor pandemiei vor face mai multe angajari in perioada urmatoare, ca urmare a cresterii comenzilor din partea statului si a partenerilor economici care au contract cu statul. In viitorul apropiat, numarul posturilor publicate la stat, cu angajare fara concurs, va creste odata cu presiunea impusa de criza COVID-19", mai precizeaza INACO.

Totusi, "in domeniul medical este cea mai mare nevoie de f ...citeste mai departe despre "Unde te poti angaja chiar si pe timpul pandemiei COVID-19: Cauta in ghidul INACO locul de munca potrivit" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 23 Martie 2020, ora 20:35

 Articol citit de 1439 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor