Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Macroeconomie > Stiri Macroeconomie
A   A   A

Ministrul finanțelor, despre criza prețurilor din România: „Mixul de măsuri cu care Guvernul va veni va privi atât zona de energie, zona de combustibil, dar şi pe cea de alimente”

Ministrul finanțelor, despre criza prețurilor din România: „Mixul de măsuri cu care Guvernul va veni va privi atât zona de energie, zona de combustibil, dar şi pe cea de alimente”
Prețul la pompă a crescut în România FOTO Pixabay
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, 16 martie, după şedinţa de Guvern, că Executivul va veni cât de curând cu un mix de măsuri care va privi atât zona de energie, zona de combustibil, cât şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri.
De asemenea, vor fi vizate şi companiile afectate de sacţiunile asupra Federaţiei Ruse.

Ministrul Finanţelor a precizat în briefingul de presă că sancţiunile la nivel european se aplică aşa cum au fost decise, iar în privinţa combaterii efectelor, Guvernul va veni cu un mix de măsuri, în perioada următoare.
Câciu a precizat că nu este vorba de efectele generate de aplicarea sancţiunilor ci şi efectele economice asupra companiilor care pof fi afectate de aplicarea sancţiunilor, în lanţ.

Despre reducerea accizei la carburanţi, ministrul a arătat că ”mixul de măsuri cu care Guvernul va veni va privi atât zona de energie, zona de combustibil dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţul de aprovizionare”.

”România nu are o problemă din acest punct de vedere, însă mixul de măsuri îl anunţăm la nivel guvernamental, cât de curând. Acesta este Guvernul României, ministrul finanţelor şi Guvernul României apără România şi cetăţenii româniei, referitor la disccuţii politice nu o să comentez”, a mai spus el. ...citeste mai departe despre "Ministrul finanțelor, despre criza prețurilor din România: „Mixul de măsuri cu care Guvernul va veni va privi atât zona de energie, zona de combustibil, dar şi pe cea de alimente”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Martie 2022, ora 14:57

 Articol citit de 526 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor